Na benefičný koncert Osmidiv prídu IMT Smile, Gladiator aj Slobodná Európa

NETKY.SK • 16 August 2016, 17:10 • 2 min
Na benefičný koncert Osmidiv prídu IMT Smile, Gladiator aj Slobodná Európa

BRATISLAVA – Amfiteáter v Banskej Štiavnici bude v nedeľu 21. augusta miestom 7. ročníka benefičného koncertu Osmidiv. Vystúpením ho podporia Gladiator, Slobodná Európa, Žena z lesoparku a IMT Smile. Pripravené bude cvičenie zumba, workshopy a tvorivé dielne. Organizátorom podujatia je Občianske združenie Milan Štefánik.

slovakia

left justify in out

Program v banskoštiavnickom amfiteátri sa bude začínať zumbou s Oumarom Chevarom Camarom z Belgicka. Po hodinovom zahriatí bude pódium žiť rockovou muzikou. Skupina Gladiator je stálicou na slovenskej hudobnej scéne. Hity ako Láska, Bonboniéra, Sám s ňou, Nemôžem dýchať, či Dnes je skvelý deň rozospievajú každého.

 

Zaujímavosťou je, že aj ďalšia hudobná skupina - Slobodná Európa - vznikla v rovnakom roku ako jej predchádzajúci kolegovia. Jej tvorba bola ovplyvnená silnou porevolučnou atmosférou, čo naznačuje už vlastný názov. Whisky a spol. si každý koncert užívajú a publikum určite dostanú do varu aj teraz. Partia talentovaných hudobníkov zo zostavy Žena z lesoparku s jej frontmanom Šarkanom sa nepresadila iba u nás, ale ocenili ich i také hviezdy ako Cranberries, Bryan Adams a Anastacia, ktoré si ich pozvali ako predkapelu.

 

Pódium v podkroví dá priestor ako v predchádzajúcich ročníkoch mladým talentom - kapele Inside a skupine Fidelovi banditi, ktorá vystupuje na festivale každý rok a jej členovia sami seba radi charakterizujú: „Sme kapela, ktorá hrá pre radosť. Náš hudobný štýl je ovplyvnený slovenskou pop scénou a v rámci vystúpenia zaznejú aj prvky klasickej gitary.“

 

Headlinerom tohto ročníka bude IMT Smile. Piesne Cesty II. triedy, Nepoznám, Ľudia nie sú zlí... garantujú hudobnú eufóriu. Charizmatický Ivan Tásler si s publikom rozumie a energia, akú odovzdáva svojim fanúšikom, sa mu vracia vždy mnohonásobne. Skupina IMT Smile vystúpi na Banskoštiavnickom amfiteátri so svojím sólovým koncertom aj deň predtým pod názvom Acoustic. Akciou bude sprevádzať zabávač a moderátor Richard Vrablec.

 

Sprievodný program zastrešujú tvorivé dielne enkaustika (maľovanie horúcim voskom), pedig (prútikárstvo), maľovanie na tvár, streľba z kuše, razenie mincí, výroba šperkov z drôtu, ozdobovanie sadrových odliatkov, výroba doplnkov z kože a maľovanie na plátno. Obraz ako motív podujatia namaľoval Vlado Krausz z Kežmarku. Okrem toho, že je výtvarník a mal niekoľko samostatných výstav, venuje sa predovšetkým tvorbe textov. Mnohé hity vytvoril aj pre skupinu IMT Smile, Pehu a iných interpretov. Za ostatných 25 rokov sa stal svojou tvorbou najúspešnejším textárom na Slovensku.

 

„Každým rokom pozorujeme, ako stúpa návštevnosť hendikepovaných aj zdravých, malých, i veľkých, čomu sa veľmi tešíme, lebo naším prianím je rúcať bariéry. Máme veľkú a úprimnú radosť z toho, keď vidíme, ako sa všetci spolu zabávajú a jeden o druhého sa môžu oprieť,“ podotkol s dávkou symboliky organizátor Milan Štefánik, ktorý zároveň poskytol informáciu pre TASR.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies