Na benefičnom koncerte Objatie tónov vystúpi Polemic, SĽUK, Earth, Wind & Fire

NETKY.SK • 10 Január 2017, 16:24 • 2 min
Na benefičnom koncerte Objatie tónov vystúpi Polemic, SĽUK, Earth, Wind & Fire

BRATISLAVA - Už po siedmy raz sa uskutoční v piatok 20. januára v Športovej hale v Leviciach pod záštitou miestnych občianskych združení (OZ) Ostrov a Milan Štefánik benefičný koncert pre osoby so zdravotným postihnutím s názvom Objatie tónov. Na podujatí vystúpi Polemic, Slovenský ľudový umelecký kolektív (SĽUK), Al McKay s Earth, Wind & Fire Experience, moderátorom bude herec Peter Sklár.

slovakia

left justify in out

Ska a reggae skupina Polemic je na hudobnej scéne už 27 rokov. Na svojom konte má desiatky známych piesní, skladby ako Komplikovaná, Ona je taká, Ja som to vedel či Ako to prežijem sa stali veľkými hitmi. Partia okolo Braňa Bajzu energiou na pódiu nešetrí, hudobníkom pomáha k maximálnemu výkonu najmä pozitívna spätná väzba publika. "Keď to ľudia na koncerte prežívajú, o to viac to baví aj mňa. Nás to veľmi teší," uviedol Bajza.

 

Na svoje si prídu aj milovníci folklóru pri vystúpení SĽUK-u. Už niekoľko rokov prináša krásy slovenskej histórie v podobe ľudových piesní a tancov z každého kúta SR.

 

Ako každý rok aj v tomto organizátori zabezpečili populárnu hudobnú skupinu. Pozvanie prijala legendárna funky kapela, držiteľka ceny Grammy Al McKays Earth, Wind & Fire Experience z USA. "Už teraz sa tešíme na ich temperament a pripravujeme si fyzičku, aby sme s nimi udržali rytmus," poznamenala Lenka Liptáková z OZ Ostrov.

 

Earth, Wind & Fire, ktorá bola uvedená do Siene slávy, začínala najskôr v podobe jazzového telesa, no postupne do svojej tvorby pridávala prvky ďalších černošských žánrov a stal sa z nej jeden z najoriginálnejších big bandov. Deti roztancuje preverenými hitmi ako September, Let's Groove, Boogie Wonderland či Fantasy.

Podľa uvedených interpretov je zrejmé, že znova pôjde o netradičnú zmes rôznych žánrov.

 

"Myslím, že nikde inde nie je možné zažiť na jednom mieste pop, rock, folk, tanečnú hudbu, latinskoamerické tance a tradičný slovenský folklór. Zdravotne postihnutým ľuďom ich situácia často nedovolí zúčastniť sa na verejných kultúrnych podujatiach alebo festivaloch, preto sa snažíme takýto pestrý program priniesť my a dopriať im takýto zážitok aspoň raz v roku," uviedli organizátori.

 

Cieľom benefičného koncertu je ponúknuť zábavu nielen pre zdravotne postihnutých návštevníkov, ale i ostatných pozvaných hostí. Okrem koncertov známych hudobníkov sú pripravené i workshopy. Chýbať nebude zumba, skákanie na malých trampolínach, enkaustika (maľovanie horúcim voskom), kreslenie na tvár, pletenie z prútia i papiera, modelovanie z hliny. Pre najmenšie deti to bude nafukovací hrad, detské tance a maľovanie na tvár.

 

Vstup je aj v tomto roku bezplatný a na pozvánky pre deti a osoby so zdravotným postihnutím zo zariadení domovov sociálnych služieb, pre ich sprievod, pre deti z detských domovov a pre Slovenský zväz zdravotne postihnutých. Bližšie informácie aj možnosť pomoci deťom sú na webovej stránke ostrovoz.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies