Na AM šesť olympijských víťazov, Charfreitag i Johnsonova rozlúčka

NETKY.SK • 20 August 2010, 12:03 • 2 min
Na AM šesť olympijských víťazov, Charfreitag i Johnsonova rozlúčka

Na AM šesť olympijských víťazov, Charfreitag i Johnsonova rozlúčka

slovakia

left justify in out

V poradí už ôsmy ročník mítingu Atletický most na mestskom štadióne v Dubnici prinesie opäť množstvo zaujímavých súbojov a na podujatí sa predstaví aj celá slovenská špička na čele s úradujúcim majstrom Európy kladivárom Liborom Charfreitagom. K vrcholom a ozdobám mítingu bude patriť aj beh na 110 metrov cez prekážky, na ktorom sa bude lúčiť s veľkolepou kariérou olympijský víťaz z Atlanty Allen Johnson z USA.
      Slovenskí priaznivci kráľovnej športu sa môžu už túto nedeľu tešiť na medailistov z nedávnych majstrovstiev Európy v Barcelone napríklad Nataliu Anťuchovú, Maksima Mazuryka, či olympijských víťazov z Pekingu Valerie Viliovú-Adamsovú, Michaela Fratera a Dayrona Roblesa. V Dubnici sa predstaví až 176 atlétov zo 46 krajín všetkých kontinentov, medzi nimi šiesti olympijskí víťazi, osem majstrov sveta a sedem majstrov starého kontinentu. "Predstavia sa tu majstri sveta vo vrhu guľou Valerie Viliová-Adamsová a Christian Cantwell, majsterka sveta v trojskoku Yargelis Savigneová a ďalšie a ďalšie hviezdy. Ja osobne sa veľmi teším aj na 1000-ku mužov, kde budú dvaja posledný majstri Európy Poliak Marcin Lewandowski a Holanďan Bram Som," priblížil predseda organizačného výboru podujatia Alfons Juck.
      Najväčším ťahákom z domácej scény bude jednoznačne Charfreitag. Tridsaťdvaročný kladivár získal v Barcelone pre Slovensko vôbec prvú zlatú medailu na kontinentálnom šampionáte, keď mu na to stačil výkon 80,02 metra. Líder tohtoročných svetových tabuliek (80,59) chce svoju výbornú formu potvrdiť aj na mestskom štadióne v Dubnici, navyše má o motiváciu viac, keďže na Atletickom moste ešte nikdy nevyhral. Jeho najväčším konkurentom v boji o prvenstvo bude bronzový z ME a strieborný z OH v Pekingu Krisztián Pars z Maďarska. "Sme veľmi radi, že najväčším ťahákom Atletického mosta môže byť slovenský atlét Libor Charfreitag, majster Európy. To sme tu ešte nemali a veľmi sa tešíme na jeho vystúpenie v hode kladivom," povedal Alfons Juck.
      Zaujímavý bude beh na 110 m cez prekážky. Pre Johnsona  to bude posledné podujatie mimoriadne úspešnej kariéry. Tridsaťdeväťročný atlét počas nej získal aj štyri zlaté medaily z MS a ďalšie tri pridal na halových svetových šampionátoch. Konkurenciu mu budú robiť ďalší olympijský víťaz Dayron Robles z Kuby a taktiež český pretekár Petr Svoboda. Ten mal na dosah medailu z uplynulých ME v Barcelone, no na šiestej prekážke zakopol a nakoniec skončil až šiesty. Predstavil sa aj na finále Diamantovej ligy v Zürich.
      Najlepšie obsadené podujatie v krajine odštartuje v nedeľu 22. augusta o 15.30 a jeho záver je naplánovaný  na 18.45. Už o jednej hodine popoludní však môžu diváci sledovať domácich športovcov na Grand Prix Slovenska 2010.

      Disciplíny Atletického mostu 2010:
      Muži: 100 m, 200 m, 1000 m, 5000 m, 110 m prekážky, žrď, guľa, oštep, kladivo
      Ženy: 400 m, 1500 m, 400 m prekážky, výška, guľa, trojskok
      Muži U23: 100 m
      Ženy: 100 m prekážky

      Disciplíny GPS 2010:
      Muži: 100 m, 1000 m, 3000 m, 110 m prekážky
      Ženy: 100 m, 800 m, 100 m prekážky

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies