Na 32 školách dnes prebieha generálna skúška maturity online

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 10:26 • 2 min
Na 32 školách dnes prebieha generálna skúška maturity online

BRATISLAVA – Na niektorých stredných školách si aj dnes maturanti môžu vyskúšať, ako sú pripravení na skúšku dospelosti. Na 32 školách dnes prebieha náhradný termín generálnej skúšky maturity online. O náhradný termín požiadali samotné školy.

slovakia

left justify in out

"Určený je pre tie školy, ktoré mali problém počas generálnej skúšky, či už nemali dostatok licencií, absentoval im IT administrátor z dôvodu chorobnosti, či bola v škole chrípková epidémia," uviedla pre TASR hovorkyňa rezortu školstva pre priamo riadené organizácie Martina Slušná. Náhradný termín je určený aj pre školy, ktoré si chcú "natrénovať" úkony IT administrátora i koordinátora testovania.

 

Riadny termín generálnej skúšky sa uskutočnil v termínoch od 17.2. do 26.2. na približne 330 stredných školách. Generálna skúška (GŠ) na niektorých školách ukázala rozdiely v informačných technológiách. Najčastejších chýb sa školy dopustili pri plánovaní termínov generálnej skúšky.

"Pre veľa škôl bola generálka prvým kontaktom s e-testovaním, a tak sa pri plánovaní a realizácii testovania vyskytli v niektorých školách drobné chyby spôsobné väčšinou neskúsenosťou," priblížila Slušná. Počas testovania zaznamenali napríklad aj výpadok elektrického prúdu v škole. V niektorých prípadoch zas bolo potrebné telefonicky školy inštruovať o správnom postupe prípravy a ukončenia generálnej skúšky.

 

Pri testovaní sa najčastejšie vyskytli problémy s neaktuálnymi prístupovými kľúčmi žiakov k testu, preklepy v dešifrovacom kľúči alebo v prístupovom kľúči žiaka k testu. "Väčšinu podobných problémov sme odstránili ešte pred samotným začatím testovania generálnej skúšky," dodala Slušná.

 

Ministerstvo tvrdí, že februárová generálna skúška splnila svoju úlohu. "Podľa poznatkov z generálnej skúšky v prípade potreby upravíme niektoré časti manuálov pre školy. Pokiaľ ide o technickú stránku, už počas generálnej skúšky maturity online sa snažíme s dodávateľom a konkrétnymi školami odstraňovať zistené nedostatky. Generálna skúška je pre nás veľmi dôležitá a cenná je rovnako pre školy," dodala Slušná.

 

Písomné maturity ako aj maturita online sa tento rok uskutočnia v termínoch od 17.3 do 20.3.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies