Naď: Česká republika je najbližším partnerom Slovenska aj v oblasti obrany a bezpečnosti

NETKY.SK • 22 Jún 2021, 11:43 • 2 min
Naď: Česká republika je najbližším partnerom Slovenska aj v oblasti obrany a bezpečnosti

BRATISLAVA - Jaroslav Naď sa dnes vyjadril na margo bezpečnostnej konferencie, s názvom Naša bezpečnosť nie je samozrejmosť v priestoroch Pražského hradu, že Česká republika je najbližším partnerom Slovenska v množstve oblastí vrátane obrany, bezpečnosti, či geopolitiky.

slovakia

left justify in out

Spolu s ním na túto tému diskutoval aj minister obrany Českej republiky Lubomír Metnar a minister zahraničných vecí ČR Jakub Kulhánek. Naď zdôraznil, že najlepšou zárukou bezpečnosti je medzinárodný systém založený na jasných pravidlách a ich dodržiavaní.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Klus: Úspech slovenskej zahraničnej politiky závisí od kvality vzťahov so susedmi

 

V tejto súvislosti ocenil význam uplynulého samitu lídrov členských krajín NATO, ako aj prijatú iniciatívu NATO 2030 vrátane plánovaného vypracovania novej strategickej koncepcie Severoatlantickej aliancie. Témou rozhovoru boli tiež aktuálne témy a otázky nových hrozieb v oblasti kybernetickej a energetickej bezpečnosti, ktorým musia oba štáty čeliť.

 

img

 

"Ďakujem za naozaj cennú príležitosť a zároveň možnosť vystúpiť na bezpečnostnej konferencii s názvom Naša bezpečnosť nie je samozrejmosť, ktorá sa dnes konala v priestoroch Pražského hradu. Som veľmi rád, že som mohol spolu s českým ministrom obrany Lubomírom Metnarom a ministrom zahraničných vecí Jakubom Kulhánkom diskutovať o dôležitých témach, ktoré sa týkajú nás všetkých," napísal Naď na sociálnej sieti.

 

img

 

Ocenil spoluprácu s Českom. Povedal, že s Českou republikou máme množstvo spoločných pohľadov na vec, čo je naozaj výborný základ pre rozvoj a prehlbovanie vzájomnej spolupráce. "Česká republika je pre nás najbližším partnerom v množstve oblastí vrátane obrany, bezpečnosti, či geopolitiky. Zároveň, historická, hodnotová a regionálna blízkosť oboch krajín nás predurčuje k ešte hlbšiemu posilňovaniu vzájomných vzťahov, ktorých výsledkom môže byť ešte výnimočnejší charakter bilaterálnej spolupráce v oblasti obrany a bezpečnosti, ako aj pri spoločnom pôsobení v rámci Aliancie," dodal.

 

Prečítajte si: Na Slovensku operujú ruskí agenti GRU. Federácia stojí za mnohými kyberútokmi
 

Súčasťou zahraničnej pracovnej návštevy Česka bolo tiež slávnostné podujatie na pôde slovenského veľvyslanectva v Prahe, v rámci ktorého Jaroslav Naď na návrh českého rezortu obrany dodatočne ocenil sedem českých občanov,veteránov a účastníkov odboja, Pamätnou medailou k 75. výročiu Slovenského národného povstania a skončenia 2. svetovej vojny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies