Minister zahraničných vecí Rastislav Káčer odcestuje do Bruselu na rokovanie NATO

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 11:45 • 2 min
Minister zahraničných vecí Rastislav Káčer odcestuje do Bruselu na rokovanie NATO

BRATISLAVA - Šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer sa v utorok a stredu zúčastní v Bruseli na ministerskom rokovaní Severoatlantickej aliancie NATO.

slovakia

left justify in out

Dočasne poverený šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer sa v utorok a stredu zúčastní v belgickom Bruseli na ministerskom rokovaní Severoatlantickej aliancie (NATO). Ešte pred ním sa v sídle Aliancie uskutoční ceremónia slávnostného vztyčovania fínskej vlajky pri príležitosti oficiálneho vstupu Fínska do NATO. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

 

Hlavnou témou dvojdňového zasadnutia budú prípravy júlového samitu NATO v litovskom Vilniuse. "Ministri a ministerky zahraničných vecí krajín Aliancie budú diskutovať aj o zvýšení pomoci pre Ukrajinu a budúcnosti vzťahov medzi Ukrajinou a NATO," priblížil komunikačný odbor rezortu. Na utorkovom zasadnutí bude šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba informovať o aktuálnych potrebách Ukrajiny a prijímaní reforiem. V stredu budú dominovať rokovania s partnermi z Japonska, Južnej Kórey, Austrálie a Nového Zélandu, ako aj s vysokým predstaviteľom EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josepom Borrellom o výzvach spojených s Čínou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies