Mužovi hrozí za zanedbanie školskej dochádzky detí až päť rokov

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 12:49 • 2 min
Mužovi hrozí za zanedbanie školskej dochádzky detí až päť rokov

MEDZILABORCE- Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie pre prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže voči 54-ročnému Jánovi z Medzilaboriec.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, muž ako otec troch školopovinných detí im v období od vlaňajšieho septembra až doposiaľ umožnil viesť záhaľčivý spôsob života a zanedbať školskú dochádzku. V dôsledku tohto konania deti ako žiaci základnej školy vymeškali spolu 470 neospravedlnených vyučovacích hodín. "K tejto situácii došlo aj napriek tomu, že otec bol na záškoláctvo svojich detí opakovane upozorňovaný pedagogickými pracovníkmi školy a aj Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Medzilaborciach," priblížila hovorkyňa.

 

Obvinený muž je momentálne stíhaný na slobode, ak sa mu vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies