Muža zatkli, keď sa priviezol k Bielemu domu so strelnou zbraňou

NETKY.SK • 20 November 2014, 06:53 • 2 min
Muža zatkli, keď sa priviezol k Bielemu domu so strelnou zbraňou

WASHINGTON - Muža z amerického štátu Iowa zatkli v stredu vo Washingtone neďaleko Bieleho domu po tom, čo cestoval cez celú krajinu so strelnou zbraňou a nožom v kufri svojho auta a podľa svojich vlastných slov smeroval "na misiu do riadiaceho sídla".

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorkyňu americkej Tajnej služby Nicole Mainorovú. R.J. Kapheim (41) z mesta Davenport v štáte Iowa pristúpil k agentovi Tajnej služby na východnej strane pozemku Bieleho domu a "oznámil mu, že niekto v Iowe mu povedal, aby išiel do Bieleho domu". 
      

Kapheim dodal, že do hlavného mesta Washington sa priviezol autom z Iowy. Keď agenti pátrali po jeho aute, našli Volkswagen Passat z roku 2013 zaparkovaný o niekoľko blokov ďalej, na okraji verejného parku National Mall v centre metropoly - v kufri auta tiež objavili pušku kalibru .30-30 s vyše 40 nábojmi a 15 centimetrov dlhý nôž.
      

Kapheima vzali do policajnej väzby a obvinili ho z držania neregistrovanej strelnej zbrane. Môžu mu hroziť aj ďalšie obvinenia, uviedla hovorkyňa Mainorová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies