Muža obvineného z pokusu o vraždu kolínskej starostky začali súdiť

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 16:00 • 2 min
Muža obvineného z pokusu o vraždu kolínskej starostky začali súdiť

BERLÍN - Nemecké orgány začali dnes súdiť muža obvineného z pokusu o vraždu političky Henriette Rekerovej, ktorá bola po tejto udalosti zvolená do funkcie starostky Kolína nad Rýnom.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťštyriročný Nemec, identifikovaný ako Frank S., sa podľa spolkovej prokuratúry pokúsil vlani Rekerovú ešte ako kandidátku zabiť pre jej prívetivé postoje k utečencom, informuje agentúra AP.

 

Rekerovú zvolili za starostku Kolína nad Rýnom deň po tom, ako ju atentátnik 17. októbra na predvolebnom stretnutí s občanmi bodol do krku a spôsobil jej vážne poranenie. V minulosti totiž bola členkou mestského zastupiteľstva zodpovednou za sociálne služby a mala tak na starosti aj ubytovávanie prichádzajúcich utečencov. Do čela radnice kandidovala ako nezávislá s podporou kresťanských demokratov kancelárky Angely Merkelovej.

 

Súd s Frankom S. sa koná v Düsseldorfe, kam by mala prísť svedčiť aj samotná Rekerová. V prípade usvedčenia hrozí obvinenému doživotný pobyt vo väzení. Vyšetrovanie ukázalo, že Frank S. chcel zavraždiť Rekerovú, pretože ju osobne považoval za spoluvinníčku, podľa jeho názoru mylnej utečeneckej politiky Nemecka. Zločinom chcel vyslať signál a prekaziť jej volebný úspech, čo sa mu však nepodarilo.

 

Rekerová sa v čase svojho zvolenia nachádzala v umelom spánku, vďaka rýchlemu zotavovaniu sa však mohla novej funkcie ujať už asi o mesiac neskôr. Pri útoku na budúcu starostku utrpelo zranenia ďalších päť osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies