Úrad verejného zdravotníctva má závažný odkaz pre všetkých zamestnávateľov

NETKY.SK • 7 Január 2021, 13:01 • 2 min
Úrad verejného zdravotníctva má závažný odkaz pre všetkých zamestnávateľov

BRATISLAVA - Hygienici evidujú nárast anonymných podnetov na zamestnávateľov.

slovakia

left justify in out

Tieto podnety sa týkajú zamestnávateľov, ktorí aj napriek mimoriadne vážnej epidemiologickej situácii nútia zamestnancov a zmluvných SZČO osobne sa stretávať s klientmi. Ide najmä o oblasť finančného poradenstva.

 

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky na sociálnej sieti upozorňuje, že osobné stretnutia s klientmi sú v súčasnej vážnej situácii zbytočným rizikom.

 

Všetky tieto podania preto úrad odstúpil krajským regionálnym úradom verejného zdravotníctva a na inšpektoráty práce. "Je nevyhnutné, aby svojím manažérskym prístupom zbytočne neohrozovali zdravie zamestnancov, ako aj verejnosti," skonštatoval ÚVZ. 

 

img

 

Home office


"V podnetoch sa uvádza, že zo strany zamestnávateľov nebolo zabezpečené online poradenstvo, zamestnanci a zmluvní partneri sú nútení pod hrozbou skončenia pracovného pomeru alebo zmluvného vzťahu vykonávať prácu osobne a dokonca stretávať sa s klientmi, aj keď to nie je nevyhnutné. Práca z domu bola zakázaná, aj keď povaha práce 'home office' umožňuje," konštatoval ÚVZ SR.

 

ÚVZ SR  ďalej zdôrazňuje, že stále platí uznesenie vlády SR, ktoré zamestnávateľom odporúča umožniť svojim zamestnancom vykonávať prácu formou home office v maximálnej možnej miere.
 

Čítajte tiež: Kto bude môcť zostať počas lockdownu na home office?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies