Muž sa chcel skryť pred hustým snežením v opustenom dome. Našiel v ňom strelivo z druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 9 Apríl 2021, 10:24 • 2 min
Muž sa chcel skryť pred hustým snežením v opustenom dome. Našiel v ňom strelivo z druhej svetovej vojny

Na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Ľubotíne sa dostavil 39-ročný muž z obce Kyjov.

slovakia

left justify in out

Muž sa šiel schovať pred  hustým snežením do posteného domu, v ktorom našiel strelivo pochádzajúce z obdobia druhej svetovej vojny. Vo štvrtok ho odovzdal na polícii v obci Ľubotín (okr. Stará Ľubovňa) 39-ročný ročný muž z Kyjova.

 

Malo ísť o 47 kusov streliva s dĺžkou osem centimetrov z roku 1932. Ako informovala krajská prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, muž ich údajne našiel v opustenom dome. „Uviedol, že pri prechádzke po lúke nad obcou ho zastihlo husté sneženie, a tak si chcel skrátiť cestu domov cez pozemok opusteného domu, kde sa v jeho zadnej časti na chvíľu aj schoval. V dome zakopol o dosku na zemi a všimol si, že sú tam pohodené nejaké náboje, tie pozbieral,“ priblížila Ligdayová. Nálezcovi boli vydané potvrdenia o odovzdaní zbrane alebo streliva v rámci zbraňovej amnestie.

Polícia zároveň pripomína, že 30. apríla tohto roka sa končí štvrté kolo zbraňovej amnestie. Dovtedy môžu Slováci beztrestne odovzdať nelegálne držané strelné zbrane a strelivo na útvaroch policajného zboru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona