Ivan Korčok nevníma dnešné menovanie novej vlády ako koniec sebareflexie, ale ako jej začiatok

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 13:28 • 2 min
Ivan Korčok nevníma dnešné menovanie novej vlády ako koniec sebareflexie, ale ako jej začiatok

SLOVENSKO - Ivan Korčok dáva novej vláde šancu. Berie to ako začiatok sebareflexie.

slovakia

left justify in out

Staronový šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok vníma dnešné menovanie novej vlády ako začiatok sebareflexie. "Do ďalšieho pôsobenia súčasnej koalície berieme so sebou bremeno v podobe naštrbenej dôvery občanov z predchádzajúceho obdobia. Dôveru nezískame späť automaticky dnešným dňom, ale len tak, že budeme vládnuť inak ako doteraz a robiť to, čo zlepší život na Slovensku,“ priblížil.

 

img

 

Je podľa neho správne že "chceme" pozerať dopredu a zabudnúť na animozity a nevraživosť. "Musíme si ale pamätať najmä to, ako rýchlo sa nádej ľudí na zmenu k lepšiemu, premení na rozčarovanie. Toto si treba pripomínať vždy, keď sa dostaneme do zložitých situácií a vecných sporov. Tie určite prídu, ale práve vtedy musíme myslieť na občanov a nie na to, kto vyhral v tom či onom spore. Bez kompromisov to nepôjde," napísal.


Pandémiu podľa Korčoka spoločne porazíme. Vládny program je podľa neho dobrý.  "Aj ja chcem v mojej oblasti prispieť k tomu, aby sme ho naplnili, za seba pre to urobím maximum. Zároveň prosím slovenských občanov, aby dali dnes vymenovanej vláde a koalícii štyroch strán, ktoré dostali silný mandát v minuloročných parlamentných voľbách, druhú šancu," dodal Korčok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies