Muž očistený od obvinení z terorizmu vo Švédsku sa na políciu nehnevá

NETKY.SK • 24 November 2015, 13:23 • 2 min
Muž očistený od obvinení z terorizmu vo Švédsku sa na políciu nehnevá

ŠTOKHOLM - Muž, ktorého vo Švédsku nakrátko zadržali pre podozrenia z plánovania teroristického činu, necíti voči tamojšej bezpečnostnej polícii v súvislosti s jej aktivitami nevraživosť.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročného irackého žiadateľa o azyl prepustili v nedeľu po tom, ako ho tamojšie úrady úplne očistili od podozrení z akéhokoľvek zločinu.

"Robili svoju prácu, každý môže byť podozrivý," povedal nemenovaný mladík v rozhovore pre štokholmský večerník Expressen. "Zaobchádzali so mnou dobre a pochopili, že nie som z ničoho podozrivý," uviedol po návrate do utečeneckého tábora v Bolidene na severe Švédska, kde ho vo štvrtok zatkla polícia.

 

Iračan prostredníctvom tlmočníka dodal, že je šťastný, že sa mohol vrátiť k svojim priateľom, a praje si návrat do normálneho života.

 

Švédska bezpečnostná polícia Säpo vo štvrtok informovala o zatknutí muža podozrivého z plánovania teroristických činov. Hovorkyňa švédskej polície Sirpa Franzenová k prípadu dodala len to, že zatknutie zmienenej osoby bolo nariadené už 17. novembra "pre podozrenie z prípravy teroristických činov".

 

Švédske bezpečnostné zložky v stredu informovali o zvýšení stupňa výstrahy pred teroristickými útokmi v krajine na druhý najvyšší možný stupeň a neskôr pripustili, že pátrajú po nebezpečnej osobe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies