Krajčí nevidí dôvody na svoje odstúpenie. V OĽaNO sú s nim spokojní

NETKY.SK • 10 Marec 2021, 07:53 • 2 min
Krajčí nevidí dôvody na svoje odstúpenie. V OĽaNO sú s nim spokojní

BRATISLAVA – Minister zdravotníctva SR Marek Krajčí nemá v pláne podať demisiu. Tvrdí, že je to však v rukách najsilnejšej koaličnej strany OĽaNO, ale najmä na rozhodnutí premiéra Igora Matoviča.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí to uviedol v relácii Na Telo. Podľa jeho názoru však nie je správny čas na rekonštrukciu vlády.

 

Výmena premiéra vraj nie je na stole

„Teraz robiť nejaké rozsiahle rekonštrukcie vlády, sa mi nezdá vôbec múdre,“ skonštatoval minister, po ktorého odvolaní volá strana Za ľudí a SaS. Jeho odchod by pritom uvítala aj samotná prezidentka Zuzana Čaputová.

 

Aj napriek dlhotrvajúcim sporom je podľa Krajčího možné pokračovať vo vládnutí v aktuálnej konštelácii vlády.

 

Dodal, že personálna výmena na poste premiéra nie je témou dňa. Minister dodal, že podľa neho by mal vo funkcii zotrvať Igor Matovič, ktorý je kritizovaný za svoju zlú komunikáciu a chaotické riadenie krajiny v čase pandémie.

 

Krajčí povedal, že ak by sa mal stať jeho novým nástupcom podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík, nechcel by byť súčasťou takejto vlády, pretože by sa obával o zdravie občanov.

 

Krajčí v relácii viackrát zopakoval, že situácia s riadením pandémie je mimoriadne ťažká, čím sa pravdepodobne snažil ospravedlniť viaceré prešľapy rezortu.

 

Súvisiaci článok: Prezidentka sa domnieva, že výmena ministra Krajčího stačiť nebude!

 

 

Nezavedenie tvrdého lockdownu pred Vianocami, ktoré podľa OĽaNO nepodporili menšie koaličné stranyaktuálne ich obviňuje zo zlej epidemiologickej situácie nepodporili ani ministri z hnutia Obyčajný ľudia.

 

Krajčí tvrdí, že išlo o dohodu v koalícii, ktorú nepodporil ani on sám a bol sklamaný z tohto rozhodnutia. 

 

Krajčí je sklamaný

Minister je za zavedenie štátnej karantény po návrate zo zahraničia, o ktorej sa hovorí už minimálne dva týždne a stále sa nezaviedla.

 

Dodal, že je tiež veľmi sklamaný aj z toho, že stále neplatí tvrdý režim na hraniciach ako odporučili experti počas zdĺhavých rokovaní na vládenie sú kontrolované všetky osoby, ktoré sa vracajú na Slovensko.

 

img

 

„Zavedenie štátnej karantény bude závisieť od toho, ako sa k tomu postavia koaliční partneri. Aj napriek tomu, že ju ministerstvo zdravotníctva odporúča, nevieme ju zaviesť,“ povedal Krajčí.

 

Minister reagoval aj na potvrdených šesť prípadov africkej mutácie koronavírusu, ktoré sa potvrdili sekvenovaním pozitívnych vzoriek.

 

Mohlo by vás zaujímať: Epidemická situácia sa za posledný týždeň mierne zlepšila, napriek tomu našli britský variant v 90% vzoriek

 

Šírenie africkej mutácie v krajine

Dodal, že Úradu verejného zdravotníctva dal pokyn, aby boli všetci navrátilci testovaní, pod kontrolou a boli im vykonané špeciálne testy, ktoré majú odhaliť tento najnebezpečnejší variant.

 

img

 

Na otázku či máme všetko nastavené tak, aby laboratóriám neunikol ani jeden takýto prípad, odpovedal Krajčí, že urobili všetko preto, aby boli títo ľudia odhalení. „Ak niekto prekĺzne cez systém, tak potom nie,“ dodal minister.  

 

Prečítajte si tiež: Pellegriniho strana diskutuje o odvolaní Krajčího a vyslovení nedôvery vláde

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies