Serie A: Milánske AC zdolalo Mourinhov Rím, Juventus remizoval s Neapolom

NETKY.SK • 7 Január 2022, 11:05 • 2 min
Serie A: Milánske AC zdolalo Mourinhov Rím, Juventus remizoval s Neapolom

MILÁNO – Rossoneri zažili úspešný vstup do nového roka. Na San Sire zdolali silného súpera AS Rím 3:1 a priblížili sa Interu na rozdiel jedného bodu. Juventus remizoval s Neapolom, ktorý stratil ďalšie cenné body na lídrov tabuľky Serie A.

slovakia

left justify in out

AC bolo lepším tímom aj napriek výraznej absencii hráčov

 

Milánske AC nastúpilo do zápasu odpočinuté a pripravené zdolať rímskeho súpera. Napriek absenciám dôležitých obrancov ako Kjaer, Tomori či Romagnoli bola ich obrana kompaktná a premiérovo s kapitánskou páskou nastúpil ľavý bek Theo Hernandéz. Práve on bol strojcom prvého gólu domácich, keď sa jeho volej obtrel o ruku Tammyho Abrahama a rozhodca ukázal na biely bod. Loptu si postavil Olivier Giroud a bez problémov prekonal Ruia Patrícia

 

Mourinhovím zverencom sa nedaril prechod do útoku a ich problémy v rozohrávke nakoniec dali Milánčanom šancu svoj náskok navýšiť. Po chybe jedného zo stopérov sa dostal do obrovskej šance Giroud, no jeho strela mierila do žrde. Od žrde sa odrazila naspäť do šestnástky a najlepšie zareagoval bývaý kuriér spotrebičov Junior Messias a zvýšil na 2:0.

 

 

Za stavu 2:0 sa konečne dostal do hry aj Rím a pár skvelých zákrokov musel predviesť Mike Maignan. V 40. minúte bol už francúzsky gólman prikrátky a Tammy Abraham šikovným tečom znížil na 1:2. Záver prvého polčasu mal skôr bojovný ako herný náboj a pár hráčov zinkasovalo žlté karty. 

 

V druhom polčase sa hra vyrovnala a šance boli k videniu na oboch stranách, AC orazítkovalo dvakrát čast brány. Najprv Diazova strela skončila na brvne, potom priamy kop Florenziho skončil na spojnici Patríciovej brány. V 74. minúte videl druhú žltú kartu obranca Karsdorp a Rimania museli dohrávať v oslabení. AC nasadilo na trávnik žolíkov Leaa a Ibrahimoviča a práve táto dvojica sa postarala o tretí gól domácich. Ibrahimovič bravúrne sklepol na Leaa, ktorý utiekol obrancom a zvýšil na záverečných 3:1. V závere zápasu mali Milánčania možnosť pridať 4. gól., no Zlatan sa takmer už klasicky z penalty netrafil. 

 

 

Na Juventus Stadium sa body delili

 

Juventus sa pomaly preberá a do zápasu s oslabeným Neapolom vstupovali ako mierni favoriti. Prekvapivo bol to práve Neapol, ktorý sa dostal do vedenia po šikovnom zakončení najlepšieho strelca v histórii klubu Driesa Mertensa. Juventus vyrovnal až v 54. minúte zásluhou navrátilca do zostavy Federica Chiesu. Juventus sa snažil otočiť zápas, no víťazný gól už na ani jednej strane nepadol.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies