Čo prinesie investorom rok 2020?

NETKY.SK • 31 Január 2020, 09:14 • 2 min
Čo prinesie investorom rok 2020?

BRATISLAVA - Na finančných trhoch sa vlani vo všeobecnosti nedalo pomýliť. Fungovalo takmer všetko. Globálne akcie zaknihovali najlepších 12 mesiacov od roku 2013 a siahli na nové maximá. Zahanbiť sa nenechali ani zlato a ropa.

slovakia

left justify in out

Úspešný rok 2019

Jakub Rosa, analytik Across Private Investments predostrel, že nebýva zvykom, aby cyklické aktíva doručili pri poklese ekonomiky kladné výkonnosti zároveň s bezpečne vnímanými investíciami. Za uplynulých 20 rokov išlo o druhý najlepší rok, v ktorom akcie, dlhopisy, zlato a ropa doručili investorom dvojciferné zhodnotenie. Čo očakávať od roku 2020?

 

img

 

Čína je popredu

Po rekordnom roku nastáva čas na skromnosť. Problémy za horizontom však zatiaľ nevidno. Podľa analytika je v prípade absencie negatívneho šoku najpravdepodobnejším scenárom dlhšie obdobie nižšieho ekonomického rastu a nízkych sadzieb. "Na rade je fiškálny stimul. Určité kroky už podniká Čína, pričom dostatočný priestor má aj priemyselne trápiace sa Nemecko," tvrdí Rosa.

 

img

Peking, hlavné mesto Číny

 

Príležitosti nezmizli

Hlad po výnosoch vo svete nízkych sadzieb bude pokračovať. Rekordné maximá akciového trhu neznamenajú, že príležitosti z trhu zmizli. "Kľúčová bude diverzifikácia. V roku 2019 z trendu vyčnievali USA, ktoré by v nasledujúcich dvanástich mesiacoch mohli prekonať ostatné, príťažlivejšie regióny," pokračuje v objasňovaní analytik Acrossu.

 

Potenciál majú podľa analytika aj rozvíjajúce sa trhy. Podľa jeho slov im pomôže stabilizácia globálnej ekonomiky, nízke ceny ropy, americký dolár, ktorého hodnota nekolíše, a Japonsko, ako organizátor letných olympíjskych hier.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tokyo 2020 (@tokyo2020),

 

Vyhliadky

"Výnosy s najväčšou pravdepodobnosťou neprekonajú jednociferné hodnoty, pričom najvýnosnejšiu triedu aktív by mali predstavovať akcie," tvrdí Rosa. Najlepším spôsobom ako participovať na finančných trhoch je byť zainvestovaný za každých okolností a prípadný pokles využiť na lacnejší nákup a spriemerovanie ceny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies