Muž fyzicky i psychicky týral svoju 91-ročnú matku

NETKY.SK • 18 Júl 2023, 11:30 • 2 min
Muž fyzicky i psychicky týral svoju 91-ročnú matku

PRIEVIDZA - Policajný vyšetrovateľ z Prievidze obvinil 57-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Muž mal takmer štyri roky spôsobovať svojej dnes už 91-ročnej matke fyzické aj psychické utrpenie.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

 

"Obvinený mal takmer denne, keď bol pod vplyvom alkoholu, vulgárne nadávať, byť voči nej agresívny a opakovane ju fyzicky napádať. Matka sa zo strachu pred synom pravidelne zamykala v izbe, pričom on jej búchaval do dverí a hovoril, aby už umrela," opísala Kuzmová. Svoju matku mal obvinený podľa nej aj fyzicky napadnúť. Podľa informácií, ktoré polícia zverejnila na sociálnej sieti, mal obvinený od matky pravidelne pýtať peniaze na alkohol a cigarety, ak mu ich nedala, vulgárne jej nadával. Z ich bytu bolo pravidelne počuť krik a prosby ženy, aby ju nebil. 

 

 

Agresivita muža vyvrcholila, keď jeho matka chcela z bytu odísť, postavil sa k dverám a na matku fyzicky zaútočil, ťahal ju od dverí a udieral do hlavy. Následne ju chytil za vlasy a udieral jej hlavu do dverí. "Žene sa našťastie podarilo dostať k telefónu a zavolať políciu. Policajti po príchode na miesto muža obmedzili na osobnej slobode. Po zadržaní s ním bola vykonaná dychová skúška, ktorá sa skončila s výsledkom 1,98 promile alkoholu," doplnila Kuzmová. Muž je podľa nej momentálne umiestnený v cele policajného zaistenia, kde čaká na rozhodnutie súdu, či bude v tomto prípade stíhaný väzobne. "V prípade dokázania viny hrozí obvinenému, ktorý bol už sedemkrát súdne trestaný, trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov," dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky/FB Polícia SR - Trenčiansky kraj, Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies