Prezidentka SR Zuzana Čaputová reagovala na incident bombového útoku v Kábule

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 10:20 • 2 min
Prezidentka SR Zuzana Čaputová reagovala na incident bombového útoku v Kábule

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová zaslala v súvislosti s bombovým útokom pri škole v hlavnom meste Afganistanu Kábul sústrastný telegram afganskému prezidentovi Ashrafovi Ghanimu. Informoval o tom tlačový odbor kancelárie prezidentky SR.

slovakia

left justify in out

"S hlbokým zármutkom som prijala správu o bombovom útoku v blízkosti školy v Kábule, ktorý si vyžiadal životy desiatok mladých dievčat. V tomto prípade nejde len o útok na mladých ľudí, ale aj na budúcnosť Vašej krajiny," uviedla hlava štátu s tým, že v mene občanov SR, ako aj vo vlastnom mene, rodinám a blízkym obetí vyjadruje úprimnú sústrasť a zraneným praje skoré uzdravenie.

 

img

 

"Zároveň si Vás dovoľujem ubezpečiť o pokračujúcej podpore Slovenskej republiky vo Vašom úsilí o vybudovanie stabilnej a bezpečnej krajiny," dodala prezidentka.

K trom explóziám pred vchodom do školy v hlavnom meste Afganistanu došlo v sobotu 8. mája v čase, keď odchádzali domov tamojšie študentky. Útok sa odohral v prevažne v šiítskej štvrti v západnej časti Kábulu. Úrady ohlásili 50 obetí, pričom mnohé z nich sú vo veku 11 až 15 rokov. Takisto je evidovaných viac ako 100 zranených.

 

Viac o incidente v Kábule sa dočítate v článku Počet úmrtí po bombovom útoku na školu v Afganistane stále pribúda


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies