Turecko prijalo zákon povoľujúci tresty väzenia za šírenie falošných informácií

NETKY.SK • 14 Október 2022, 06:19 • 2 min
Turecko prijalo zákon povoľujúci tresty väzenia za šírenie falošných informácií

ANKARA - Turecký parlament vo štvrtok schválil návrh zákona, ktorý umožňuje udeliť reportérom a používateľom sociálnych sietí až trojročný trest odňatia slobody za šírenie nepravdivých informácií.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP. Táto legislatíva, ktorú predložila vládna Strana spravodlivosti a rozvoja (AKP), ešte viac posilňuje postup tureckej vlády voči médiám, píše AFP. Hlavné opozičné strany boli rozhodne proti, dodáva táto agentúra. Správcovia sociálnych sietí a webov musia na základe tejto legislatívy úradom poskytovať údaje o používateľoch podozrivých zo "šírenia zavádzajúcich informácií". Súdy zase môžu akreditovaným novinárom a aj bežným používateľom sociálnych sietí udeliť za šírenie takýchto informácií trest väzenia v dĺžke jeden až tri roky. Turecko tento zákon prijalo osem mesiacov predtým, ako sa v krajine majú uskutočniť prezidentské voľby, pripomína AFP. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies