Keďže Cola a Pepsi sú preč, je čas, aby ich nahradila kola Černogolovka

NETKY.SK • 2 Júl 2022, 18:00 • 2 min
Keďže Cola a Pepsi sú preč, je čas, aby ich nahradila kola Černogolovka

MOSKVA – Zastavenie predaja americkej Coca-Coly a Pepsi v Rusku po invázii na Ukrajinu prináša nové možnosti domácim producentom.

slovakia

left justify in out

Aj výrobca koly Černogolovka dúfa, že uhasí smäd Rusov a získa väčší podiel na trhu vrátane amerických reťazcov rýchleho občerstvenia. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

 

Firma Černogolovka, pomenovaná po meste neďaleko Moskvy, bola založená v roku 1998. Výrobca nápojov tento rok už viac ako zdvojnásobil svoje dodávky do hotelov, reštaurácií a kaviarní. 

 

„Od apríla sa nápoje z Černogolovky dodávajú aj reštauráciám Burger King a KFC,“ uviedla spoločnosť.

 

Okrem koly Černogolovka jej patria aj značky Bajkal, energetický nápoj pomenovaný po sibírskom jazere, a limonáda Duchess. Obe predávajú aj Burger King a KFC. „Rokujeme o rozšírení sortimentu nápojov, ktoré dodávame do tohto reťazca,“ povedala firma Černogolovka o sieti Burger King. Americkí výrobcovia nealkoholických nápojov Coca-Cola a Pepsi pozastavili predaj v Rusku začiatkom marca. Pripojili sa k mnohým západným spoločnostiam, ktoré obmedzili svoj predaj v krajine po invázii jej armády na Ukrajinu koncom februára.

 


     

Najmä Pepsi mala v Rusku dlhú históriu, ktorá siahala až do obdobia studenej vojny, keď bol Richard Nixon ešte ako viceprezident USA odfotený, ako predstavuje tento nápoj sovietskemu vodcovi Nikitovi Chruščovovi na výstave v Moskve. Pepsi dodávala svoju kolu Sovietom výmenou za predaj vodky Stolichnaya v Amerike. Materská spoločnosť Burger King - Restaurant Brands International v marci zastavila firemnú podporu pre svoje pobočky v Rusku. Vzhľadom na komplikované právne zmluvy však nie je schopná vystúpiť z partnerstva ani zavrieť svojich približne 800 franšízových reštaurácií v Rusku.

 


      

Aj spoločnosť Yum Brands, ktorej patrí KFC, pozastavila investície v Rusku. Tiež pozastavila prevádzku svojich 70 reštaurácií, ktoré vlastní, ale má len obmedzenú kontrolu nad nezávislými franšízami. Tie prevádzkujú väčšinu z 1 000 reštaurácií, ktoré zostali otvorené.

 

Možno vás zaujme: Rusko tvrdí, že obsadilo ropnú rafinériu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies