Muž chcel prepadnúť peňažný úrad, zľakol sa a polícia ho našla na zastávke

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 13:10 • 2 min
Muž chcel prepadnúť peňažný úrad, zľakol sa a polícia ho našla na zastávke

TRNAVA - Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže so zbraňou 31-ročného muža zo Serede s prechodným pobytom v Trnave.

slovakia

left justify in out

Muž potreboval peniaze, tak mu napadlo, že prepadne peňažný úrad. Ako ďalej agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, muž si celý prepad vopred vymyslel. V záložni založil notebook a za získané peniaze si kúpil plynovú pištoľ s príslušenstvom. Na miesto činu sa doviezol taxíkom a keď v okolí nikto nebol, zamaskoval sa tak, aby mu bolo vidieť len oči.

 

V utorok 3. júna krátko pred 12:00 vošiel bez slov do úradu a do výrezu okienka položil zbraň. Keď ho pracovníčka videla, odišla do vedľajšej miestnosti. Muž sa zľakol a odišiel. Vyslaní policajti ho podľa popisu našli na neďalekej autobusovej zastávke, kde sa priznal a odovzdal zbraň.

 

Polícia ho zadržala a predviedla pred vyšetrovateľa. Ten ho vzápätí obvinil zo zločinu lúpeže závažnejším spôsobom konania a do rozhodnutia súdu o vzatí do väzby je v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie na sedem až 12 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies