Polícia sa počas akcie Modrá 24 zamerala na bezpečnosť v železničnej doprave

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 15:30 • 2 min
Polícia sa počas akcie Modrá 24 zamerala na bezpečnosť v železničnej doprave

BRATISLAVA - Polícia sa počas marcovej akcie Modrá 24 zamerala na bezpečnosť v železničnej doprave. Kontrolovala požitie alkoholu u rušňovodičov a aj ostatných zamestnancov, ktorí majú vplyv na železničnú dopravu. Taktiež aj u vodičov a cyklistov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

slovakia

left justify in out

"Pozitívne boli tri dychové skúšky u vodičov motorových vozidiel a jedna dychová skúška u cyklistu," uviedla Bárdyová. Priblížila, že počas policajnej akcie skontrolovali aj 602 vlakov osobnej prepravy. Vykonali 598 kontrol na železničných staniciach a 301 kontrol na železničných priecestiach, a tiež skontrolovali 779 osôb. V blokovom konaní riešila polícia celkovo 348 priestupkov. "Najčastejšie riešenými priestupkami boli priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a prechádzanie cez koľaje na miestach, kde je to zakázané," spresnila hovorkyňa. V rámci akcie boli taktiež vypátrané tri veci a jedna osoba. Policajti odhalili dva trestné činy. Medzinárodná akcia Modrá 24 je zameraná na bezpečnosť v železničnej doprave. Organizuje ju Railpol - Európska asociácia železničných polícií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona