Müller: Emisný škandál spôsobí Volkswagenu veľké a bolestivé škody

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 14:50 • 2 min
Müller: Emisný škandál spôsobí Volkswagenu veľké a bolestivé škody

WOLFSBURG - Nemeckí vyšetrovatelia rozšírili vyšetrovanie automobilky Volkswagen (VW) v súvislosti s emisným škandálom. Vyšetrovanie sa rozšírilo zo šiestich na sedemnásť zamestnancov nemeckej spoločnosti. Oznámil to v utorok prokurátor Klaus Ziehe, ktorý prezradil, že nikto z vyšetrovaných nie je zo správnej rady VW.

slovakia

left justify in out

Šéf spoločnosti Matthias Müller v utorok zamestnancom oznámil, že emisný škandál spôsobí automobilke "značnú a bolestivú" finančnú škodu. Müller odhaduje, že VW potrvá roky, kým prekoná finančné dôsledky škandálu. 

 

Americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) vlani v septembri obvinila nemeckú firmu, že do dieselových áut v USA nainštalovala softvér, ktorý jej pri testoch umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. VW neskôr priznal, že po svete jazdí okolo 11 miliónov áut s takýmto softvérom. V USA sa podľa najnovších údajov škandál "dieselgate" týka zhruba 600.000 vozidiel.

 

Volkswagen si vlani odložil 6,7 miliardy eur na náklady spojené so zvolávaním 11 miliónov dieselových áut so zlým softvérom do servisov. Dôsledky škandálu budú zamestnávať najväčšiu európsku automobilku veľmi dlhý čas, skonštatoval Müller a dodal, že koncern VW sa nepokúšal problémy utajiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies