MS 2014 znečistia atmosféru ako 560-tisíc áut za rok

NETKY.SK • 9 December 2013, 15:50 • 2 min
MS 2014 znečistia atmosféru ako 560-tisíc áut za rok

SALVADOR - Futbalové majstrovstvá sveta sú nemalým náporom na životné prostredie.

slovakia

left justify in out

Cestovanie spojené s budúcoročným šampionátom v Brazílii vyprodukuje 2,72 miliónov ton oxidu uhličitého. V priebehu mesiaca sa dostane do atmosféry toľko skleníkového plynu, koľko vypustí 560-tisíc osobných automobilov za celý rok. Vyplýva to z porovnávacích prepočtov, ktoré ponúka na svojom webe Agentúra ochrany životného prostredia USA. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) bude kompenzovať negatívny vplyv financovaním "zelených" projektov, napríklad vysádzania lesných drevín.

Šéf úseku spoločenskej zodpovednosti FIFA Federico Addiechi tvrdí, že 90 percent znečistenia budú mať na svedomí fanúšikovia, ktorí sa budú presúvať na 64 zápasov medzi tuctom dejísk. Zvyšok pôjde na vrub samotných operačných činností FIFA zahrňujúcich cestovanie tímov, rozhodcov, predstaviteľov organizácie. Na nepriaznivých číslach sa podieľajú aj hotely, štadióny a ďalšie sprievodné aktivity. "Chceme emisie kompenzovať na sto percent," vyhlásil Addiechi. Financie by mali ísť na projekty opätovného zalesnenia Brazílie, na veterné či vodné elektrárne. Konkrétny postup zverejnia budúci rok. Z miliardových ziskov z MS vyčlení FIFA na vyrovnanie dlhu voči prírode 2,5 milióna USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies