MotoGP: Rossi bude vo Valencii štartovať napriek spornému trestu

NETKY.SK • 27 Október 2015, 16:33 • 2 min
MotoGP: Rossi bude vo Valencii štartovať napriek spornému trestu

RÍM - Líder šampionátu MotoGP cestných motocyklov Talian Valentino Rossi sa predstaví na záverečnom podujatí seriálu vo Valencii napriek tomu, že po spornom treste bude musieť v Španielsku štartovať z posledného miesta.

slovakia

left justify in out

Rossiho potrestali za kolíziu s úradujúcim šampiónom Marcom Marquezom na uplynulej Veľkej cene Malajzie, proti čomu sa vzniesla vlna kritiky najmä v Taliansku. Približne 370.000 ľudí už podpísalo na internete petíciu, aby vedenie MotoGP zrušilo Rossimu trest, pripomenula agentúra Reuters. Po kontroverznom verdikte o treste Rossi naznačil, že vo Valencii sa možno na štart ani nepostaví, v utorok ale deväťnásobný majster sveta potvrdil svoju účasť na vyvrcholení sezóny 8. novembra.

 

Skúsený veterán má momentálne pred Španielom Jorgem Lorenzom na čele poradia MotoGP náskok siedmich bodov, štart z posledného miesta mu ale výrazne komplikuje cestu za titulom. "Ďakujem všetkým za fantastickú podporu. Čitanie (vašich komentárov - pozn.) mi pomohlo prekonať zatrpknutosť a hnev. Odteraz sa sústredím naplno na Valenciu," napísal Rossi na sociálnej sieti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies