Most vyzve prezidenta nepodpísať otvorenie 2. piliera

NETKY.SK • 6 Február 2015, 11:36 • 2 min
Most vyzve prezidenta nepodpísať otvorenie 2. piliera

BRATISLAVA - Novelu zákona o starobnom dôchodkovom sporení, ktorou v zrýchlenom konaní tento týždeň parlament schválil otvorenie druhého dôchodkového piliera, by mal prezident SR Andrej Kiska vrátiť do parlamentu.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to strana Most-Híd, ktorá k tomu vyzve prezidenta listom. "Každé otvorenie druhého piliera čoraz viac destabilizuje dvojpilierový dôchodkový systém. Toto je nezodpovedné a nekorektné voči občanom,“ uvádza sa v stanovisku strany Most-Híd.

 

Vláda by podľa opozičnej strany mala predložiť návrh zákona, ktorý by stanovil, kto do druhého piliera patrí a kto nie. "Zároveň je nutné nastaviť legislatívu tak, aby sa dôchodky z prvého piliera nekrátili nevýhodným pomerom pre sporiteľov,“ tvrdí strana Most-Híd. 

 

Druhý dôchodkový pilier sa otvorí od 15. marca do 15. júna tohto roka. Rozhodol o tom v stredu parlament, keď v zrýchlenom konaní schválil novelu zákona o starobnom dôchodkovom sporení. V rovnakom období vláda Roberta Fica umožní vstúpiť do druhého piliera osobám, ktoré v sporivom pilieri nie sú. Možnosť opustiť systém starobného dôchodkového sporenia dostanú všetci sporitelia okrem tých, ktorí si dohodli vyplácanie starobného dôchodku alebo predčasného starobného dôchodku s poisťovňou alebo s dôchodkovou správcovskou spoločnosťou (DSS) alebo si dohodli so svojou DSS vyplácanie výnosu z investovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies