Most Apollo a Euroveu už spája nová cyklotrasa

NETKY.SK • 8 Október 2014, 14:02 • 2 min
Most Apollo a Euroveu už spája nová cyklotrasa

BRATISLAVA - Bratislavský most Apollo a nákupné centrum Eurovea už spája cyklotrasa.

slovakia

left justify in out

Vybudovanie nového obojsmerného cyklistického chodníka stálo mesto 112-tisíc eur, peniaze z mestskej kasy vyčlenili mestskí poslanci v rámci poslaneckých priorít. Agentúru SITA o tom informoval primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

 

Nová cyklotrasa je 350 metrov dlhá, 4,5 metra široká a má bezbariérové obrubníky. Ako vysvetlil Ftáčnik, nová cyklotrasa si vyžiadala aj niektoré stavebné úpravy. Trasa pre cyklistov totiž vedie po pôvodnej ceste pre autá, vybudovať tak museli ostrovčeky, ktoré oddeľujú cyklotrasu od cesty pre autá. Zhotoviteľ musel upraviť existujúci ostrovček na križovatke Pribinova pri vjazde do garáží. Pravé odbočenie z garáží nákupného centra ostalo zachované. Nová cyklotrasa sa napája na už existujúcu lávku na moste a zároveň spája cyklotrasu na Prístavnej a na Košickej ulici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies