Moskva označila nepozvanie Ruska na Olympijské hry v roku 2024 ako nespravodlivé

NETKY.SK • 14 Júl 2023, 19:30 • 2 min
Moskva označila nepozvanie Ruska na Olympijské hry v roku 2024 ako nespravodlivé

Moskva kritizovala Medzinárodný olympijsky výbor (MOV) za nepozvanie Ruska na budúcoročné OH v Paríži. Štvrtkové rozhodnutie označila za nespravodlivé.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme si myslíme, že naši športovci majú mať právo súťažiť na medzinárodných podujatiach," povedal v piatok Dmitrij Peskov, hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina, podľa agentúry DPA. Dodal, že krajina sa bude naďalej usilovať o možnosť účasti svojich športovcov na olympijských hrách. 

MOV odošle pozvánky 26. júla a rozhodnutie ohľadom Ruska a Bieloruska podľa neho neznamená istú neúčasť tamojších športovcov na OH. Výbor pred niekoľkými mesiacmi odporučil jednotlivým federáciám návrat ruských a bieloruských športovcov pod neutrálnou vlajkou, ten však nezahŕňa prípadný štart na nadchádzajúcich OH ani ZOH. Rozhodnutie o forme účasti pod piatimi kruhmi chce MOV prijať vo vhodnom čase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Sygic Travel
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies