Morgenstern ukončil kariéru: Robím skok do nového života

NETKY.SK • 26 September 2014, 13:37 • 2 min
Morgenstern ukončil kariéru: Robím skok do nového života

SALZBURG - Rakúsky skokan na lyžiach Thomas Morgenstern ukončil profesionálnu aktívnu kariéru. Dôvodom sú zdravotné problémy po dvoch nepríjemných pádoch, ktoré mal v uplynulej sezóne.

slovakia

left justify in out

Trojnásobný olympijský víťaz dospel k rozhodnutiu o konci kariéry len sedem mesiacov po zisku striebra na tohtoročných ZOH v Soči. "Končím so svojou kariérou. Teraz robím skok do nového života," cituje agentúra AP slová 27-ročného rakúskeho skokana.
     

Morgenstern utrpel po nepríjemnom decembrovom páde v rámci Svetového pohára pomliaždeniny, mal niekoľko rezných rán na tvári a zlomené prsty. O štyri týždne neskôr mal ďalšiu nehodu, pri ktorej si poškodil pľúca a lebku. Napriek problémom sa dočasne zotavil a rozhodol sa štartovať na ZOH v Soči, kde pomohol rakúskemu družstvu k zisku striebornej medaily. 
     

Je jedným zo štyroch skokanov na lyžiach, ktorým sa podarilo triumfovať na ZOH, svetovom šampionáte, vyhrať Svetový pohár a rovnako aj Turné štyroch mostíkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies