Moravčik: Váhostav-SK musí platiť všetky záväzky včas, inak mu hrozí konkurz

NETKY.SK • 9 Október 2014, 14:36 • 2 min
Moravčik: Váhostav-SK musí platiť všetky záväzky včas, inak mu hrozí konkurz

BRATISLAVA - Od dnešného dňa musí stavebná spoločnosť Váhostav-SK uhrádzať všetky svoje záväzky v lehote splatnosti a nesmie vytvárať nové. Ak by toto pravidlo porušila, mohla by čeliť konkurzu. Vyhlásil to pre TASR generálny riaditeľ spoločnosti Marián Moravčík.

slovakia

left justify in out

Dôvodom takéhoto opatrenia je reštrukturalizácia spoločnosti, o ktorej v stredu (8.10.) informoval bratislavský okresný súd v Obchodnom vestníku. Nové pravidlo začína platiť práve deň po tomto zverejnení. "To znamená, že ak by sme sa omeškali, tak nám hrozí riziko konkurzu," zdôraznil Moravčík. Spoločnosti Váhostav-SK šéfuje od začiatku októbra a na jej ozdravenie by chcel použiť financie, ktoré plánuje hľadať najmä vo vnútorných rezervách. Tie podľa neho vo firme určite sú a zamerať sa chce aj na lepšiu koordináciu a riadiacu činnosť celej firmy. 
     

Spoločnosť však bude potrebovať aj nové úvery. "Aj vzhľadom na to, že sa chceme zapojiť do nových súťaží," doplnil Moravčík. Koľko peňazí by však firma potrebovala celkovo na ozdravenie, zatiaľ vyčísliť nevie. "To je dnes ešte veľmi skoro povedať. Nejaké výpočty máme, ale oveľa múdrejší budeme v priebehu dvoch týždňov," avizoval riaditeľ.
     

Zároveň sa podľa neho dnes ešte nedá povedať, akú sumu od spoločnosti požadujú jej veritelia. "Bude to známe po mesiaci, kde si veritelia budú prihlasovať svoje pohľadávky," vysvetlil. Tvrdí však, že firma veriteľom uhradí z ich pohľadávok viac, ako by to bolo v konkurze. Presný údaj ale teraz povedať nevie. "Veľmi to záleží od toho, aká bude konečná suma prihlásených záväzkov," dodal Moravčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies