Monitorovacie skupiny v Sýrii hlásia nálety vládnych síl na Aleppo

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 14:22 • 2 min
Monitorovacie skupiny v Sýrii hlásia nálety vládnych síl na Aleppo

BEJRÚT - Dve sýrske opozičné monitorovacie skupiny referovali dnes o náletoch vládnych síl na povstalcami ovládané štvrte mesta Aleppo, ležiaceho na severe Sýrie.

slovakia

left justify in out

V Británii sídliace Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) hovorí o dovedna 20 vzdušných útokoch, pri ktorých zahynuli najmenej dvaja ľudia a niekoľko ďalších utrpelo zranenia.

 

Organizácia Miestne koordinačné výbory (LCC) zase uviedla, že vládne nálety zabili jednu osobu a niekoľko ďalších zranili.

 

Aleppo je najväčšie sýrske mesto a svojho času bolo aj obchodným centrom krajiny. V súčasnosti ho sčasti ovládajú vzbúrenci a sčasti vládne sily. Posledných deväť dní bolo dejiskom intenzívnej delostreleckej paľby a náletov, pri ktorých podľa SOHR zahynulo takmer 250 ľudí.

 

Tento nárast bojov zvýšil obavy o možnú intenzívnejšiu ofenzívu vládnych jednotiek na Aleppo i humanitárnu katastrofu, ktorá by tak mohla v rámci už päť rokov trvajúcej občianskej vojny v Sýrii nastať.

 

Sýrska armáda vyhlásila v piatok dočasné jednostranné prímerie, ktoré má platiť 24 hodín v niektorých častiach provincie Damask a 72 hodín v severosýrskej provincii Lázikíja. V súvislosti s ním však Aleppo zmienené nebolo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies