Mohutný únik plynu pri Los Angeles sa podarilo zastaviť

NETKY.SK • 12 Február 2016, 07:26 • 2 min
Mohutný únik plynu pri Los Angeles sa podarilo zastaviť

LOS ANGELES - Mohutný únik zemného plynu z prasknutého podzemného rezervoáru neďaleko Los Angeles sa po 16 týždňoch podarilo zastaviť. Oznámila to spoločnosť prevádzkujúca poškodený rezervoár Southern California Gas Company (SoCalGas), ktorú v noci nadnes citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zariadenie sa podarilo dostať pod kontrolu vo štvrtok. Utesnenie je dočasné a ešte ho musia zapečatiť natrvalo. Jeho bezpečnosť následne posúdia inšpektori. Kvôli symptómom ako bolesti hlavy či nevoľnosť museli po zistení úniku evakuovať v oblasti Porter Ranch tisícky obyvateľov.

 

Únik zo zariadenia v ropnom poli v oblasti Aliso Canyon neďaleko losangelského predmestia Porter Ranch odhalili vlani 23. októbra. Poškodený rezervoár prevádzkuje spoločnosť Southern California Gas Company (SoCalGas). Firma sa únik snažila zastaviť hĺbením pomocného vrtu, cez ktorý do poškodeného potrubia dostávala utesňujúce látky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies