MMF uvoľnil Grécku ďalšiu tranžu v hodnote 2,3 miliardy eur

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 09:46 • 2 min
MMF uvoľnil Grécku ďalšiu tranžu v hodnote 2,3 miliardy eur

WASHINGTON - Medzinárodný menový fond (MMF) uvoľnil Grécku ďalšiu tranžu pôžičky po tom, ako ukončil 4. kolo hodnotenia plnenia podmienok záchranného programu. Hodnota tranže dosahuje 2,3 miliardy USD (1,73 miliardy eur). Informovali o tom agentúry DPA a Sinchua.

slovakia

left justify in out

Výkonná rada MMF v pondelok (29.7.) dokončila 4. kolo posudzovania plnenia podmienok záchranného úveru. Ako fond uviedol, dokončenie hodnotenia mu umožnil vyplatiť Grécku čiastku v presnej výške 2,29 miliardy USD. S touto sumou sa tak celková pomoc MMF, ktorú doteraz Aténam poskytol, vyšplhala na 10,94 miliardy USD, dodal fond.

Podľa šéfky MMF Christine Lagardeovej Grécko pokračuje v plnení podmienok v oblasti znižovania fiškálnych a externých nerovnováh. "Na druhej strane pokrok v oblasti inštitucionálnych a štrukturálnych reforiem nie je zatiaľ dostatočný. Práve väčšie reformné úsilie je kľúčové na oživenie ekonomiky a zabezpečenie dlhodobého rastu," uviedla Lagardeová, pričom dodala, že Atény musia urobiť viac aj v otázke výberu daní a v boji proti daňovým únikom.

Európska únia ešte minulý týždeň uviedla, že Atény splnili všetky podmienky na uvoľnenie zhruba 4 miliárd eur pomoci od eurozóny. Čakalo sa ešte na súhlas nemeckého parlamentu, ktorý poskytnutie financií schválil v pondelok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies