Mníchovčania zvládli vstup do novej sezóny Ligy majstrov na jednotku

NETKY.SK • 22 Október 2020, 10:33 • 2 min
Mníchovčania zvládli vstup do novej sezóny Ligy majstrov na jednotku

Šampión minulej sezóny Bayern Mníchov má za sebou mimoriadne vydarený vstup do novej sezóny Champions League. Bavori si totiž poradili s nepríjemným španielskym súperom Atléticom Madrid 4:0 a usadili sa na čele tabuľky A-skupiny.

slovakia

left justify in out

Priebeh zápasu
Už pred prestávkou sa do listiny strelcov zapísali Kingsley Coman a Leon Goretzka, po zmene strán pridal tretí gól Corentin Tolisso a výsledok spečatil opäť Coman. Duel sa v Mníchove konal napriek tomu, že v utorkové testovanie na koronavírus potvrdilo nákazu ochorením COVID-19 u útočníka domácich Serga Gnabryho. Bavori mali v domácom prostredí územnú aj streleckú prevahu, päť striel do priestoru bránky premenili na štyri góly.

 


"Vždy je pekné streliť nejaký gól, je to krásny pocit. Dvojnásobne to platí, ak tým pomôžete svojmu tímu k úspechu. Ja však mám na ihrisku aj iné úlohy ako skórovať," poznamenal po úspešnom súboji stredopoliar Bayernu Leon Goretzka podľa webu uefa.com.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Leon Goretzka (@leon_goretzka),


Napriek vysokej prehre nebol obranca hostí Héctor Herrera nespokojný. "Hrali sme dobre, držali sme krok s úradujúcim šampiónom. Bayern je aktuálne najlepší tím na svete. Vypracovali sme si síce nejaké šance, tie však zostali nevyužité a za to sme pykali. Výsledok síce hovorí v náš neprospech, ale neodpisoval by som tento tím. Nevzdávame sa a naďalej budeme na sebe tvrdo pracovať," povedal.

 

img


Kouča víťazného kolektívu Hansiho Flicka potešila hra aj výsledok. "Náš výkon bol skutočne kvalitný. Čelili sme nevyspytateľnému súperovi, no náš tím sa s tým vyrovnal vynikajúco. Pred bránkou súpera sme boli priam klinicky efektívni. Mimoriadne ma teší výsledok a štyri krásne góly. Je mimoriadne dôležité, že nový ročník v tejto súťaži sme odštartovali víťazstvom," povedal Flick.

Už počas nasledujúceho týždňa sa Bayern predstaví na pôde ruského tímu Lokomotiv Moskva, ktorý v stredu remizoval v rakúskom Salzburgu 2:2. Atlético si tentokrát zahrá doma proti Rakúšanom. Oba súboje sú na programe v utorok 27. októbra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies