Mladý futbalista Guiu po rozprávkovej premiére za Barcelonu: "O tomto som vždy sníval"

NETKY.SK • 23 Október 2023, 10:15 • 2 min
Mladý futbalista Guiu po rozprávkovej premiére za Barcelonu: "O tomto som vždy sníval"

BARCELONA - Sedemnásťročný španielsky futbalista Marc Guiu zažil rozprávkový debut v A-tíme FC Barcelona. Po 33 sekundách pobytu na ihrisku rozhodol o triumfe 1:0 nad Athleticom Bilbao. V dueli 10. kola La Ligy si nabehol z ofsajdovej hranice na prienikovú prihrávku Joaa Felixa a z uhla prestrelil brankára hostí Unaia Simona.

slovakia

left justify in out

"Tréner ma v druhom polčase poslal na ihrisko s tým, aby som oživil našu ofenzívu. Povedal mi, aby som dal do toho všetko a že nejaké šance určite prídu. Vždy som sníval o tom, že v prvom zápase v drese-A-tímu Barcelony vsietim gól. Po takejto skvelej premiére určite nezaspím," vyznal sa Guiu pre akreditované médiá.

Talentovaný tínedžer je druhý najmladší hráč v tomto storočí, ktorý sa strelecky presadil hneď v premiére v najvyššej španielskej súťaži. Fabrice Olinga z Malagy skóroval v roku 2012 proti Celte Vigo vo veku 16 rokov a 98 dní. Guiu vyrástol v slávnej akadémii La Masia rovnako ako jeho spoluhráč Lamine Yamal, ktorý sa stal v októbrovom zápase s Granadou vo veku 16 rokov a 87 dní najmladším strelcom v histórii La Ligy.

Barcelona proti Bilbau tesný náskok udržala a patrí jej v tabuľke tretia priečka, na vedúce duo Real Madrid - Girona stráca bod. "Vedeli sme, že proti Bilbau to bude veľmi náročné. Máme rozsiahlu maródku a museli sme vynaložiť veľké úsilie, aby sme zlomili odpor húževnatého súpera. Teraz musíme zvládnuť súboj Ligy majstrov proti Šachtaru Doneck a potom urobiť všetko pre to, aby sme v uspeli vo víkendovom El Clasicu. Zápas proti Realu Madrid bude kľúčový z hľadiska ďalšieho vývoja ligy," zdôraznil tréner Barcelony Xavi Hernandez.

V skvelých výkonoch pokračuje Girona, ktorá v domácom stretnutí s poslednou Almeriou prehrávala 0:2, no ešte v prvom polčase otočila skóre vďaka trom gólom v priebehu šiestich minút. Napokon triumfovala 5:2 a a v tabuľke je druhá iba o skóre za Realom. Almeria stále čaká na prvé víťazstvo v sezóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies