V New Yorku zúri epidémia osýpok, vyhlásili tu výnimočný stav

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 09:54 • 2 min
V New Yorku zúri epidémia osýpok, vyhlásili tu výnimočný stav

NEW YORK - Americký štát New York bojuje s masívnym rozširovaním osýpok, zástupcovia Rockland County vyhlásili výnimočný stav.

slovakia

left justify in out

Vďaka vlne odporu proti očkovaniu a čoraz masívnejšiemu odmietaniu vakcinácie detí zo strany rodičov svet opäť bojuje s problémami spred desiatok rokov. Rodičia totiž svojich potomkov nedávajú očkovať v strachu zo získania mentálnych porúch, a preto sa toto ochorenie opäť začalo šíriť aj v „civilizovanom“ svete.

 

img

 

Situácia je momentálne alarmujúca v americkom štáte New York. Mieste orgány tu zakázali deťom, ktoré neboli zaočkované, zdržiavať sa na verejných priestranstvách. Toto nariadenie by malo mať platnosť 30 dní a pokiaľ by došlo k jeho porušeniu, hrozí pokuta 500 dolárov alebo šesť mesiacov za mrežami.

 

Podľa dostupných informácii postihlo ochorenie najmä ultra-ortodoxnú židovskú komunitu. Doposiaľ tu nahlásili 153 potvrdených prípadov nákazy. Osýpky sa však šíria aj v štátoch Washington, Kalifornia, Texas a Illinois.

 

img

 

Zástupca rodičov sa na margo nezodpovednosti ľudí vyjadrili nasledovne: "Nebudeme nečinne sedieť, zatiaľ čo naše deti sú ohrozené. Toto je kríza v oblasti verejného zdravia a je čas na spustenie alarmu," vyhlásil zástupca Rockland County Ed Day.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies