Mladý brankár AC Miláno odchytal zápas so slzami na tvári, fanúšikovia si na ňom vybúrili zlosť

NETKY.SK • 14 December 2017, 10:20 • 2 min
Mladý brankár AC Miláno odchytal zápas so slzami na tvári, fanúšikovia si na ňom vybúrili zlosť

MILÁNO - Poriadne vyhrotené chvíle prežíval v stredu večer 18-ročný brankár AC Miláno Gianluigi Donnarumma. Počas duelu Talianského pohára proti Verone ho totiž domáci priaznivci niekoľkokrát vypískali a rozprestreli transparent, ktorý mladého gólmana priviedol k slzám. Kapitán "rossoneri" Leonardo Bonucci musel mladíka niekoľkokrát v priebehu zápasu upokojovať.

slovakia

left justify in out

Donnarumma si už raz priaznivcov milánskeho AC pohneval. Bolo to v lete, keď uvažoval o prestupe, záujem prejavili Juventus Turín i Real Madrid. Počas zápasu na ME do 21 rokov ho fanúšikovia zahádzali falošnými dolárovými bankovkami, v talianskom sektore bol následne odhalený transparent s nápisom "Dollarumma". 

 

Incident s transparentom na San Sire

V stredu večer sa na milánskom štadióne San Siro objavil ďalší transparent: "Psychologické násilie tým, že vám poskytnete 6 miliónov eur za sezónu a podpisujete svojho parazitného brata? Je čas odísť ... naša trpezlivosť s vami skončila! " Fanúšikovia tak reagovali na neochotu Donnarummu predĺžiť s klubom kontrakt. Do oka im nepadol ani jeho brat Antonio, ktorý by mal Gianluigimu robiť náhradníka.

 

Explózia nevraživosti sa vyhrotila tento týždeň, keď sa Donnarummov agent Mino Raiola obrátil na funkcionárov  AC Miláno, aby anulovali zmluvu jeho klienta. Talentovaný 18-ročný brankár v júli podpísal s "rossoneri" nový kontrakt do 30. júna 2021. Súčasťou dohody bola ročná gáža pre Donnarummu vo výške 5,5 milióna eur plus ďalšie bonusy, ako aj angažovanie hráčovho staršieho brata Antonia.

 

Tréner sa svojho zverenca zastal

"Je to stále iba 18-ročný mladík, samozrejme, že je otrasený. Môžem mu len poďakovať za to, čo robí,reagoval na situáciu nový kouč Milána Gennaro Gattuso. "Na svoj vek je najlepším brankárom na svete.  Z jeho tváre vyčítate, že nie je šťastný, je skvelým športovcom. Bude mať moju ochranu, urobím pre to všetko čo budem môcť. Ak klub vyhlásil, že nepotrebuje nikoho predať, ani nechce, tak prečo by sme o tom mali hovoriť," doplnil Gattuso.

 

Hráčov agent je nekompromisný

Donnarumma najskôr šokoval Miláno neakceptovaním návrhu nového kontraktu zo strany vedenia, no s odstupom niekoľkých dní sa rozhodol, že ešte raz zváži ponuku svojho materského klubu. Pôvodná zmluva bola platná do 30. júna 2018. Podľa správ z Apeninského polostrova však milánsky klub nezakotvil do novej zmluvy niekoľko podmienok, na ktorých sa s Raiolom dohodol. Konkrétne mal kontrakt obsahovať výkupnú klauzulu vo výške 40 miliónov eur, ak sa Milánčania nekvalifikujú do Ligy majstrov. V prípade štartu v milionárskej súťaži mala byť výška tejto doložky na úrovni 70 miliónov eur.

Raiola už oznámil, že bude AC Miláno žalovať a v prípade, že mu súd dá za pravdu, Donnarumma bude po skončení tejto sezóny voľným hráčom. Z Talianska pochádzajúci holandský agent sa tiež oháňa argumentmi, že nádejný gólman a možný nástupca Gigiho Buffona v talianskej reprezentácii podpísal nový kontrakt pod nátlakom. Raiola prednedávnom potvrdil, že v súvislosti so svojím klientom vedie intenzívne rokovania s úradujúcim francúzskym vicemajstrom Parížom St. Germain.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies