Mladší Carnajev chce prístup k vyšetrovacím spisom o bratovi

NETKY.SK • 23 Október 2013, 18:49 • 2 min
Mladší Carnajev chce prístup k vyšetrovacím spisom o bratovi

BOSTON - Podozrivý útočník z maratónu v Bostone, čeliaci možnému trestu smrti, chce získať prístup k vyšetrovacím spisom, ktoré naznačujú, že jeho mŕtvy starší brat bol v roku 2011 zapletený do trojnásobnej vraždy. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra v tohtotýždňovom podaní na federálnom súde uviedla, že Džochara Carnajeva vyrozumeli o obvineniach, ktoré vzniesol jeden priateľ voči jeho staršiemu bratovi Tamerlanovi. Vyšetrovateľom o trojnásobnej vražde hovoril Ibragim Todašev predtým, ako ho agent FBI zastrelil v jeho dome na Floride počas výsluchu.

Obhajcovia mladšieho brata tvrdia, že dôkazy o zapojení Tamerlana do trojnásobnej vraždy poskytnú poľahčujúce okolnosti, ktoré sú zásadné pre ich klienta. Prokurátori však argumentujú tým, že ide o prebiehajúce vyšetrovanie, ktoré by také zverejnenie mohlo poškodiť. V prípade z roku 2011 z Walthamu boli v byte nájdení traja muži so sečnými ranami na krku, pričom na ich telách bola rozsypaná marihuana. Jednou z obetí bol boxer a priateľ Tamerlana Carnajeva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies