Mista plánuje na budúci rok vydať druhý album

NETKY.SK • 18 November 2016, 11:48 • 2 min
Mista plánuje na budúci rok vydať druhý album

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a hudobníčka Mista plánuje na budúci rok vydať druhý album. Predzvesť pripravovanej novinky je nedávny singel Deň s Tebou, ku ktorému ponúkla aj videoklip. Ide pritom o prvú skladbu, ktorú nahrala v rodnom jazyku.

slovakia

left justify in out

"Od malička som sa venovala klasickej hudbe, v 22 rokoch som sa presťahovala do Českej republiky, kde som začala spievať v angličtine. Ako išiel čas, cítila som potrebu vyjadriť sa prostredníctvom tvorby v rodnom jazyku. V súčasnosti pracujem na albume, ktorý by som chcela vydať pred letom. Mal by mať 13 alebo 14 skladieb. Momentálne mám hotových celkovo šesť piesní. Texty píše Vlado Krausz alebo ja. Na hudbe spolupracujem s mojím producentom Stanom Šimorom. Žánrovo sa album bude uberať do popu a folku a, samozrejme, nebudú chýbať husle. Väčšinou tvoríme v domácom štúdiu, a keď potrebujeme, ideme do väčšieho štúdia," prezradila speváčka, ktorá v roku 2012 vydala debutový album Show Me.

 

Rodáčka z Bratislavy žijúca v Prahe sa nedávno začala venovať moderovaniu vlastného televízneho programu Pocity s Mistou, ktorý jej slúži aj ako zdroj inšpirácie. "Ako inšpirácia mi slúži môj nový program, ktorý mám od septembra v Čechách a nazýva sa Pocity s Mistou. Volám si doň psychológov, lektorov a podobne. Rozoberáme spolu rôzne témy, ktoré zaujímajú ľudí, ako napríklad vzťahy, stres, zdravie či sexualita. Ľudia mi píšu otázky, ktoré by chceli preberať, podelia sa o svoje životné príbehy a nie vždy bývajú práve šťastné. V tomto nachádzam veľmi veľa inšpirácie," objasnila hudobníčka, ktorá sa päť rokov venuje módnemu blogu Mista fashion. "Všetky ostatné aktivity sú skôr mojím hobby, najviac ma napĺňa hudba, preto ju mám rada. Keď som mala štyri roky, otec ma dal na husle a klavír. Študovala som konzervatórium, husle a klavír na vysokej škole v Bratislave. Celý život sa pohybujem len medzi muzikantmi a neviem si predstaviť, že by som robila niečo iné ako hudbu," dodala Mista, ktorá spolupracuje aj s gitaristom Henrym Tóthom.

 

Dvadsaťdeväťročná speváčka, vlastným menom Soňa Šimorová, sleduje aj slovenskú a českú hudobnú scénu. Keď má čas, rada si vypočuje klasickú hudbu, džez alebo interpretov ako Hiromi Uehara, Sigma, Sia, Mariah Carey či Céline Dion. "Milujem kapelu IMT Smile, vyrástla som na nej. Mojím malým snom je niekedy si zaspievať s Ivanom Táslerom. V Čechách by to zas mohli byť Kryštof alebo Tomáš Klus," vyjadrila sa Mista, ktorá má na konte skladby ako Rock It (United), Never Hide, Ca$h Out, Feel the Breeze, Go Wild alebo Catwalk Fever.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies