Ministerstvo zahraničných vecí v Rusku: Prípadom Skripaľa sa Londýn snaží podkopať dôveru v Rusko pred majstrovstvami sveta vo futbale

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 16:34 • 2 min
Ministerstvo zahraničných vecí v Rusku: Prípadom Skripaľa sa Londýn snaží podkopať dôveru v Rusko pred majstrovstvami sveta vo futbale

MOSKVA - Kampaň na diskreditáciu Ruska, ktorá sa začala vo Veľkej Británii po otrávení bývalého zamestnanca GRU Sergeja Skripaľa sa zameriava na oslabenie dôvery v Rusko, ako hostiteľa Svetového pohára vo futbale. Toto je uvedené vo vyhlásení ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie. Informuje Life.ru.

slovakia

left justify in out

Na ministerstve zdôrazňujú, že vyšetrovanie prípadu o otrávení bývalého zamestnanca GRU, sa ešte ani nezačalo, no britskí politici už dospeli k záveru o vine Ruska, "ktoré by teraz malo byť potrestané bojkotovaním Svetového pohára 2018".

 

"Chceme ešte raz zdôrazniť: podobné provokatívne vyhlášky, nafukujúce protiruskú históriu len komplikujú vzťahy medzi našimi krajinami a spôsobujú škody svetovému športu," píše sa v správe.

 

Rusko si v súvislosti s prípadom Skripaľ predvolalo britského veľvyslanca

 

Na oddelení predpokladali, že pred začiatkom majstrovstiev sveta, západné médiá nasadia "celoplošnú mediálnu kampaň s cieľom diskreditovať Rusko," ako hostiteľskú krajinu.

 

"Ako sme aj predpokladali, najviac aktívne sa správajú Angličania, ktorí nemôžu odpustiť Rusku, že naša krajina v spravodlivom boji získala právo hostiť Majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2018. Britské médiá aktívne rozmnožujú výzvy na bojkot nadchádzajúceho Svetového pohára," vyhlásili v Moskve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies