Záhradné stavby sú tento rok mimoriadne populárne. Aké možnosti máte, ak si chcete na záhrade niečo postaviť?

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 16:0 • 2 min
Záhradné stavby sú tento rok mimoriadne populárne. Aké možnosti máte, ak si chcete na záhrade niečo postaviť?

Záhrada ponúka miesto na oddych, relaxáciu či čas strávený v spoločnosti blízkych. Príjemné prostredie, príroda navôkol a čerstvý vzduch sú presne to, čo k dokonalému oddychu môže prispieť. No nielen to.

slovakia

left justify in out

Aby ste si čas na záhrade užili naplno, pomôžu vám aj záhradné stavby. Chceli by ste aj vy vlastný záhradný domček, chatku či altánok? Aké možnosti máte?

 

Množstvo výhod naraz

Popularita záhradných stavieb dnes rastie a niet sa ani čomu čudovať. Záhradné chatky, domčeky či altánky so sebou prinášajú veľké množstvo výhod. Uľahčia, zefektívnia a spríjemnia váš čas strávený v prostredí záhrady. Ponúkajú nielen miesto na oddych a rekreáciu, ale sú aj praktickou súčasťou záhrady. Poskytnú vám napríklad miesto, kam sa schovať pred silným slnkom, dažďom  alebo priestor na uloženie vašich záhradných či športových potrieb. V niektorých prípadoch sa dajú využívať aj na bývanie, ba dokonca aj ako domáca vonkajšia sauna. Záhradné chatky, domčeky a altánky dokážu byť zároveň estetickým prvkom do vašej záhrady, ktorý ju celú skrášli. Záhradný domček, altánok či chatka sa tak môže stať dominantou celej vašej záhrady.

 

Zaujíma vás, ako môžu vyzerať v praxi? Inšpirujte sa niekoľkými záhradnými stavbami, ktoré už robia radosť svojim majiteľom.

 

Aké možnosti máte?

Ak aj vás láka predstava mať vlastný záhradný domček, altánok či chatku, potom máte na výber z niekoľkých možností, ako si svoju záhradnú stavbu zaobstarať. Môžete sa pustiť do svojpomocnej výstavby, zakúpiť si už hotovú záhradnú stavbu alebo si vybrať z montovaných stavieb na kľúč. Do svojpomocnej výstavby by ste sa mali púšťať iba v prípade, že máte dostatočné skúsenosti a zručnosti. Je totiž potrebné zabezpečiť kvalitné prevedenie stavby, aby vám mohla stavba slúžiť dlhodobo a spoľahlivo. Svojpomocná výstavba je tiež o čosi náročnejšia na čas.

 

Pri kúpe už hotových záhradných stavieb, napríklad z obchodných reťazcov, ste zasa limitovaní obmedzenou ponukou. Tak sa môže stať, že si nebudete vedieť vybrať tú vhodnú pre vás. Okrem toho nemáte vždy istotu, že ide o kvalitné materiály a vyhotovenie. Ak hľadáte istotu v kvalite materiálov, výrobných procesoch, v trvácnosti a odolnosti, dobrou voľbou je obrátiť sa na špecializovaných predajcov záhradných stavieb. Tak budete presne vedieť, odkiaľ pochádza drevo na výrobu, ako prebieha výstavba a montáž. Súčasne bude váš záhradný domček, chatka či altánok postavený profesionálnym tímom priamo pred vašimi očami. Tak budete mať istotu, že je všetko presne tak, ako má byť a  stavba vám bude spoľahlivo slúžiť.

 

Kvalita pri záhradných stavbách je podmienkou číslo jeden, určite by sa nemala podceňovať. Pretože len kvalitné materiály dokážu zabezpečiť vysokú odolnosť záhradnej stavby voči vplyvom počasia a rôznym poškodeniam a tým aj jej dlhodobú trvácnosť. Ak sa rozhodujete pre záhradný domček, chatku či altánok, investícia do kvality sa rozhodne oplatí. Z dlhodobého hľadiska sa vám vráti v podobe ušetrených prostriedkov na prípadné opravy a tiež trvácnosti záhradnej stavby. Tak si budete môcť užívať komfort, príjemné posedenia, oddych či relax na záhrade dlhodobo a bez obáv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona