Ministerstvo práce zverejnilo zoznam nedostatkových profesií, sem vás zoberú hneď

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 17:18 • 2 min
Ministerstvo práce zverejnilo zoznam nedostatkových profesií, sem vás zoberú hneď

BRATISLAVA - Ústredie práce zverejnilo zoznam zamestnaní s nedostatkom pracovnej sily. Ide o okresy, v ktorých bola vlani priemerná miera nezamestnanosti nižšia ako 5 %. Týka sa 29 okresov v siedmich krajoch.

slovakia

left justify in out

Najviac pracovná sila chýba v Bratislavskom kraji, kde bolo identifikovaných až 70 nedostatkových profesií. Chýbajú napríklad stavební špecialisti výstavby budov, sestry špecialistky, predavači potravín, automechanici i montážni pracovníci.

 

Celý zoznam nedostatkových profesií nájdete TU.

 

Na druhom mieste skončil Trnavský kraj, kde ústredie práce eviduje 55 nedostatkových zamestnaní. Za ním sa umiestnil Nitriansky kraj so 42 chýbajúcimi profesiami, nasleduje Trenčiansky, Žilinský, Banskobystrický kraj a Košický kraj.

 

Vo viacerých krajoch chýbajú špecialisti v oblasti strojárstva, stavebníctva, zvárači, ale aj lekári, programátori, vodiči, skladníci, či mäsiari. Na Slovensku sa od mája tohto roka zjednodušili podmienky zamestnávania ľudí z tzv. tretích krajín. Týkať sa to však bude len vybraných profesií, kde budú úrady práce evidovať nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily a okresov s nižšou nezamestnanosťou ako 5 %. Zoznam nedostatkových zamestnaní sa bude stanovovať na tripartitnej úrovni a zverejňovaný bude na webovej stránke ústredia práce.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies