Lekári a zdravotníci na COVID oddeleniach si finančne prilepšia. Vláda ich odmení za ich nasadenie a tvrdú prácu

NETKY.SK • 5 Január 2021, 08:56 • 2 min
Lekári a zdravotníci na COVID oddeleniach si finančne prilepšia. Vláda ich odmení za ich nasadenie a tvrdú prácu

BRATISLAVA – Lekári a zdravotníci pracujúci v červených zónach s nakazenými pacientami si finančne prilepšia. Ministerstvo zdravotníctva SR ich chce takto odmeniť za ich úsilie počas pandémie, kedy riskujú vlastné zdravie, len aby poskytli lekársku starostlivosť ľuďom s ochorením COVID-19.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na sociálnej sieti Facebook Marek Krajčí. V úvode príspevku sa šéf rezortu zdravotníctva poďakoval všetkým lekárom a zdravotníckemu personálu za to, že dennodenne zápasia o životy chorých pacientov v našich nemocniciach.  

 

„Ste hrdinovia týchto dní. Celé Slovensko je s vami. Z celého srdca vám prajem zdravie a len to najlepšie v novom roku. Prosím, prijmite od nás aj toto poďakovanie,“ napísal Krajčí.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ Rezort zdravotníctva zmenil podmienky antigénového testovania! Ochoreniu COVID-19 podľahlo viac ako dvesto pacientov

 

Dodal, že pre všetky nemocnice, ktoré sú subjektami hospodárskej mobilizácie, vláda bezodkladne zavádza mimoriadny príplatok za prácu na COVID oddeleniach. Príplatky budú vo výške 7 eur za hodinu, pričom sa budú vzťahovať na každého jedného zamestnanca pracujúceho v týchto červených zónach.

 

img

 

„Príplatok v tejto výške platí dovtedy, kým počet pacientov s covidom (mimo suspektných) vo všetkých nemocniciach na Slovensku za daný deň neklesne pod tisíc,“ priblížil minister.

 

Zároveň verejnosť opäť požiadal, aby dodržiavala stanovené opatrenia a správala sa zodpovedne. „Zachránime tak množstvo ľudských životov a zabránime kolapsu našich nemocníc. Je to najväčšia pomoc aj našim obetavým zdravotníkom,“ uzavrel Krajčí.

 

Prečítajte si tiež: Rezort zdravotníctva spustil online registráciu na očkovanie. Kto sa môže o vakcínu uchádzať?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona