Minister Žiga podporí Hodinu Zeme

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 11:11 • 2 min
Minister Žiga podporí Hodinu Zeme

BRATISLAVA - Minister životného prostredia Peter Žiga podporí sobotné globálne ekologické podujatie Hodina Zeme.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca ministerstva Maroš Stano, minister zároveň vyzval aj svojich kolegov a zamestnancov rezortu, aby sa takisto v sobotu pridali k miliónom ľudí na celej planéte a symbolicky vypli v sobotu 28. marca v čase od 20:30 do 21:30 svetlo vo svojich domovoch. "Aktivity, ako je Hodina Zeme predstavujú symbol lepšieho environmentálneho povedomia. Len spoločné úsilie ľudstva dokáže skutočne zásadne ovplyvniť kvalitu životného prostredia a rozhodnúť o našej budúcnosti,“ povedal Žiga. "Túto dobrovoľnú akciu podporíme aj u nás doma a v sobotu o 20:30 v rámci Hodiny Zeme vypneme na hodinu svetlá," dodal.


Projekt Hodina Zeme funguje od roku 2007, keď 2 000 firiem a 2,2 milióna domácností v austrálskom meste Sydney vyplo na hodinu umelé osvetlenie. Už o rok neskôr sa do akcie zapojilo 35 krajín. V tomto roku ich má byť viac ako 160. Do akcie sa po celom svete zapájajú mestá, firmy aj jednotlivci. Cieľom je poukázať na rýchle spotrebovávanie prírodných zdrojov, klimatické zmeny a znečistenie. Mestá a obce na Slovensku sa na tejto akcii zúčastňujú od roku 2010. V tomto roku sa do podujatia zapoja napríklad Banská Bystrica, Žilina, Poprad alebo Prešov. Osvetlenie v čase od 20:30 do 21:30 zhasne aj na niektorých pamiatkach a verejných budovách, napríklad na Spišskom hrade, Hrade Stará Ľubovňa alebo na Bojnickom zámku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies