Minister Tomáš Drucker pozval na kongrese v Poprade samosprávy k spolupráci na zmenách v školstve

NETKY.SK • 12 December 2023, 07:28 • 2 min
Minister Tomáš Drucker pozval na kongrese v Poprade samosprávy k spolupráci na zmenách v školstve

Šéf rezortu školstva sa včera zúčastnil spoločne s ďalšími členmi vlády na 1. pracovnom kongrese Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR s komunálnymi lídrami v Poprade.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo školstva SR pripravilo v programovom vyhlásení ambiciózny plán zmien, ktorý rozpracovalo do 40 projektov. Pri ich riešení sa rezort spolieha aj na spoluprácu so samosprávami. Vyhlásil to minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Tomáš Drucker na pracovnom kongrese v Poprade. „V mnohých projektoch budú samosprávy významným partnerom do diskusie o hľadaní najlepších riešení,” uvádza tlačová správa ministerstva.

Medzi projektmi, ktoré si vyžadujú spoluprácu so samosprávami, minister spomenul zavedenie normatívneho financovania materských škôl, efektívnejšie financovanie základných a stredných škôl, zavedenie podporných opatrení pre žiakov a kvalitnejšie vzdelávanie detí z prostredia generačnej chudoby

„Som presvedčený, že ich dokážeme úspešne dokončiť iba vtedy, ak bude na hľadaní riešení štát spolupracovať práve so samosprávami. Ako minister školstva som na takúto spoluprácu pripravený a veľmi sa na ňu teším,” povedal miister Tomáš Drucker.

Cieľom podujatia bolo priniesť diskusiu so štatutárnymi predstaviteľmi miest a obcí o aplikovaní Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky v oblastiach regionálneho rozvoja, eurofondov a plánu obnovy a participácii na tvorbe rozhodnutí.

Kongres organizovalo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska a Úniou miest Slovenska, dodáva tlačová správa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Minister Tomáš Druckej na kongrese (MŠVVaŠ SR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies