Do škôl na Valentína zavítajú Mliečne hliadky

NETKY.SK • 13 Február 2019, 19:03 • 2 min
Do škôl na Valentína zavítajú Mliečne hliadky

BRATISLAVA - Mliečne hliadky zavítajú vo štvrtok (14. 2.) do troch slovenských základných škôl. Ich cieľom je poskytnúť deťom hravou formou informácie o výrobe a spracovaní mlieka, vybudovať u detí pozitívny vzťah ku zvieratám a prispieť k ich správnym stravovacím návykom.

slovakia

left justify in out

Kampaň je riadená v rámci spolupráce Slovenského zväzu prvovýrobcov mlieka (SZPM) a Slovenského mliekarenského zväzu (SMZ).

 

Mliečne hliadky sú jednou z informačných a osvetových aktivít kampane Slovenská mliečna rodina, v ktorej sú zastúpení slovenskí prvovýrobcovia a spracovatelia mlieka.

 

"Mliečne hliadky majú misiu, v rámci ktorej je cieľom získať názor detí na konzumáciu slovenského mlieka a mliečnych výrobkov, informovať deti o správnych stravovacích návykoch i o tom, ako sa dajú spoznávať mliečne výrobky a že ich konzumáciou môžu aj oni prispieť k ochrane životného prostredia," priblížila riaditeľka SZPM Margita Štefániková.

 

img

 

Ako ďalej vysvetlila, hliadka tiež deťom predstaví aplikáciu Adoptuj kravičku. Ukáže im, ako si môžu adoptovať kravu zo skutočnej slovenskej farmy, ktorú v rámci dňa otvorených dverí na mliečnych farmách môžu aj navštíviť a ako si založiť virtuálnu mliečnu farmu a hospodáriť na nej. Odmenou za ich záujem a pozornosť budú praktické desiatové boxy, záložky do kníh, maľovanky a slovenské mliečne výrobky.

 

Prezident SMZ Stanislav Voskár dodal, že verí, že množstvo aktivít, ktoré spoločne s prvovýrobcami v rámci Mliečneho fondu realizujú, zvýši povedomie a záujem o konzumáciu slovenského mlieka a mliečnych výrobkov aj u mladej generácie.

 

Mliečne hliadky sú vo februári plánované v školách v Partizánskom, v Topoľčanoch a vo Veľkých Bieliciach. V marci, apríli a máji navštívia školy v Žiline a jej okolí, Čičmanoch, Košeci, Nových Zámkoch, Mani, Dolnom Kubíne, Habovke, Zvolene a jeho okolí, Dudinciach a okolí, Považskej Bystrici a jej okolí, a tiež v Banskej Štiavnici a jej okolí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies