Zavedie rezort vnútra opäť povinnú karanténu?

NETKY.SK • 22 Júl 2020, 16:49 • 2 min
Zavedie rezort vnútra opäť povinnú karanténu?

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) nateraz neuvažuje o znovuzavedení povinnej karantény.

slovakia

left justify in out

O tom informoval tlačový odbor MV. Preferovaným riešením je podľa rezortu domáca izolácia do vykonania testu na COVID-19. Ministerstvo tiež dodáva, že v prípade zhoršenia epidemiologickej situácie na Slovensku sa uprednostňujú opatrenia koncentrované na ohniská nákazy.

 

Bezpečnostné opatrenia sú prvoradé
„O znovuzavedení povinnej izolácie v štátom určenom zariadení pre osoby prichádzajúce zo zahraničia sa v predvídateľnej budúcnosti neuvažuje,“ uvádza ministerstvo.

 

Preferovaným riešením je podľa rezortu domáca izolácia do doby nevyhnutnej pre vykonanie testu na COVID-19, tak ako to platí v súčasnosti pre ľudí, ktorí sa vrátia z krajín neevidovaných na takzvanom zozname bezpečných štátov. MV tiež uvádza, že v prípade zhoršenia situácie, „sa preferujú lokalizované opatrenia, koncentrované na ohniská nákazy.“

Rezort vnútra vysvetľuje, že ak by prišlo k „závažnému zhoršeniu“ epidemiologickej situácie, môžu byť prijaté aj ďalšie opatrenia pre predchádzanie výskytu ochorenia. Ich podoba však má byť prispôsobená aktuálnej situácii.

 

img

 

Tieto opatrenia majú vychádzať najmä zo Zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

„V prípade nutnosti vyhlásenia núdzového stavu na území Slovenskej republiky môžu byť podporené opatreniami hospodárskej mobilizácie, tak aby boli vynaložené všetky dostupné prostriedky na zmiernenie následkov epidémie,“ reagoval rezort, koľko lôžok je dostupných v prípade znovuzavedenia povinnej štátnej karantény.

 

MV tiež uisťuje verejnosť, že v prípade akýchkoľvek zmien a opatrení bude verejnosť informovaná v dostatočnom predstihu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona