Minister obrany R. Kaliňák rokoval v Azerbajdžane s prezidentom I. Alijevom a svojimi ministerskými náprotivkami

NETKY.SK • 19 Január 2024, 19:41 • 2 min
Minister obrany R. Kaliňák rokoval v Azerbajdžane s prezidentom I. Alijevom a svojimi ministerskými náprotivkami

BAKU - Minister obrany SR Robert Kaliňák odcestoval na pracovnú cestu do Azerbajdžanu, kde sa v metropole Baku stretol s tamojšími najvyššími predstaviteľmi na čele s prezidentom Ilhamom Alijevom, ministrom obrany generálplukovníkom Zakirom Hasanovom a ministrom obranného priemyslu Vugarom Mustafayevom. Predmetom jednotlivých stretnutí bolo hľadanie a identifikovanie príležitostí na rozvoj spolupráce vo vojensko-politickej oblasti, ako aj aktuálna bezpečnostná situácia v regióne a vo svete.

slovakia

left justify in out

Šéf slovenského rezortu obrany R. Kaliňák oboznámil prezidenta I. Alijeva, ako aj ministrov s prioritami súčasného vedenia rezortu v oblasti modernizácie Ozbrojených síl SR. Vyzdvihol tiež, že spoločnosti slovenského obranného priemyslu môžu ponúknuť viacero zaujímavých výrobkov vrátane samohybných húfnic ZUZANA a BIA či odmínovacích kompletov BOŽENA, ktorých spoľahlivosť si už mohli overiť aj ozbrojené sily Azerbajdžanu. S prezidentom Alijevom a svojimi ministerskými náprotivkami sa R. Kaliňák zhodol, že priestor na zintenzívnenie spolupráce vnímajú obe strany práve vo sfére obranného priemyslu, čo môže byť prospešné pre zvýšenie obranyschopnosti oboch krajín - podľa ministra R. Kaliňáka vzhľadom na úspešný priebeh rokovaní možno očakávať zásadné zvýšenie spolupráce. 

Súčasťou programu návštevy Azerbajdžanu bolo aj položenie vencov v Aleji martýrov v hlavnom meste Baku, kde si slovenská delegácia uctila pamiatku hrdinov, ktorí položili svoje životy za nezávislosť a suverenitu Azerbajdžanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MO SR, Foto: Tlačový odbor MO SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies