Kam na víkend za lyžovačkou?

NETKY.SK • 3 Január 2020, 15:02 • 2 min
Kam na víkend za lyžovačkou?

Snehové podmienky sa síce zlepšujú, lyžiari však stále majú obmedzený výber. V poslednom týždni roka 2019 nás čakal konečne čerstvý sneh aj v slovenských horách.

slovakia

left justify in out

Až 80 cm prašanu napadlo vo Vysokých Tatrách a na Orave, snehové prírastky hlásili aj v Malej Fatre a na Liptove. Západné Slovensko má už tradične snehu najmenej.

 

V Alpách panujú veľmi dobré snehové podmienky a tak si všetci dovolenkári lyžujúci v rakúskych či talianskych strediskách vychutnávajú ozajstnú lyžovačku.

 

Snehové podmienky

V poslednom týždni roka 2019 konečne padal na horách sneh. Najviac ho za ostatných 7 dní napadlo:

 

1. Roháče (do 85 cm)

2. Tatranská Lomnica (do 80 cm)

3. Štrbské Pleso (do 62 cm)

 

Okolo 60 cm čerstvého snehu napadnutého počas posledného týždňa uvádza aj Vrátna v Malej Fatre. Od víkendu však už veľa snehu nenapadlo, môžeme hovoriť maximálne o 3-10 centimetroch prašanu. Suché a polojasné či dokonca slnečné počasie nás čaká aj v najbližších dňoch. 

 

 

Kde sa lyžuje?

Hoci v obmedzenom režime, avšak lyžuje sa už vo viac ako 50 lyžiarskych strediskách. Najviac snehu:

 

1. Jasná (do 80 cm)

2. Vyšná Boca (takisto do 80 cm)

3. Roháče (do 70 cm)

4. Štrbské Pleso (do 70 cm)

 

Desať stredísk uvádza na zjazdovkách do 50 cm snehu, okrem iných sú to Tatranská LomnicaVyšné RužbachyLitmanováVitanováWinterPark Martinky, v Zuberci potom Janovky a v Ždiari Strednica aj Strachan.

 

Vo väčšine slovenských stredísk sú pre lyžiarov otvorené len niektoré zjazdovky a zväčša nepremávajú ani všetky vleky. Strediská však využívajú chladné nočné teploty a technicky zasnežujú. 

 

Pezinská Baba je nateraz kvôli nepriaznivým podmienkam a nedostatku snehu zatvorená, na Zochovej chate je nateraz spustený aspoň dopravníkový pás pre deti a snehu je do 20 cm. Vlek aj lanovka premávajú v Salamandra Resorte



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona