Minister Ľubomír Jahnátek má plnú podporu premiéra

NETKY.SK • 19 Október 2013, 15:46 • 2 min
Minister Ľubomír Jahnátek má plnú podporu premiéra

BRATISLAVA - Podľa medializovaných informácií na viacerých miestach na ministerstve pôdohospodárstva, vrátane riadiacich funkcií, pôsobia Jahnátkovi príbuzní alebo rodáci z Komjatíc.

slovakia

left justify in out

Medializácia informácií o zamestnávaní príbuzných či rodákov ministra pôdohospodárstva Ľubomíra Jahnátka (Smer-SD) v jeho rezorte je reakciou na tvrdý postup voči nekvalitným potravinám v obchodných reťazcoch. Vyhlásil to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) s tým, že kým Jahnátek neporuší žiadny zákon, má jeho plnú podporu.

"Na stole je niekoľko mimoriadne vysokých pokút, ktoré tieto reťazce majú dostať. Tak sa naplašili a je veľa podozrení, že to, čo sa deje voči Ľubovi Jahnátkovi, je organizovaná akcia proti ministrovi. Pokiaľ minister Jahnátek neporuší žiadny zákon a bude ďalej pokračovať v tvrdom boji v oblasti zdravých a bezpečných potravín proti obchodným reťazcom, má moju plnú podporu," zdôraznil Fico v dnešných Sobotných dialógoch Slovenského rozhlasu.

Súčasná diskusia o kritériách zamestnávania na ministerstvách je podľa premiéra spôsobená tým, že táto oblasť nie je jasne upravená zákonom. Z tohto dôvodu sa už v súčasnosti pracuje dokonca na ústavnom zákone o postavení zamestnancov štátnej a verejnej správy, avizoval. Táto právna norma by mala podľa Fica odlišovať dve kategórie pracovníkov.

"Minister sa pri najbližších spolupracovníkoch musí obkolesiť svojimi ľuďmi. Títo ľudia sú vymeniteľní okamžite, ako minister odchádza. Potom je iná kategória úradníkov, ktorí by nemali byť dotknutí parlamentnými voľbami a výmenou vlády. Ak sa objavujú rôzne pochybnosti typu, či je to morálne, nemorálne alebo neviem aké, urobme zákon a rozlíšme to," dodal predseda vlády.

Podľa medializovaných informácií na viacerých miestach na ministerstve pôdohospodárstva, vrátane riadiacich funkcií, pôsobia Jahnátkovi príbuzní alebo rodáci z Komjatíc. Po návšteve rezortu to konštatoval aj predseda výboru Národnej rady SR pre nezlučiteľnosť funkcií Miroslav Beblavý (SDKÚ-DS) s tým, že minister tieto okolnosti dostatočne nevysvetlil. Jahnátek sa bráni tým, že nemá žiadne kompetencie vo vzťahu k výberovým konaniam na štátnozamestnanecké pozície v rámci svojho rezortu a neporušil žiadny zákon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies